5 vinkkiä kotiin: Näin vältät alakulon talvella!

Valoisan ajan ystäville talvi voi olla kurjaa aikaa. Lue vinkit, joiden avulla voit muokata kotiasi keväisempään suuntaan.

Etkö kestä ajatusta siitä, että vuokra-asuntosi on ikkunaton luola tai huomaat muuten vain talviajan vaikuttaneen mielialaasi?

Ota avuksesi helpot keinot, joiden avulla piristät niin kotiasi kuin itseäsikin.

1. Valohoitoa

Valonpuute voi aiheuttaa esimerkiksi alakuloisuutta. Jos oireesi ovat voimakkaat, kannattaa ehkä harkita kirkasvalolaitteen hankkimista. LUE MYÖS:  Suomalaistutkimus: Näin hurjasti kirkasvalo helpottaa kaamosväsymystä

2. Unohda verhot

Jotkut sisustussuunnittelijat suosittelevat raskaita samettiverhoja pitämään lämmön asunnossa, mutta kannattaa kokeilla myös päinvastaista tapaa. Ota ikkunoiden edestä pois kaikki, mikä voi estää talviauringon sisäänpääsyn huoneeseen.

3. Kokeile "keijuvaloja"

Värikkäät jouluvalot voi näin alkuvuodesta vaihtaa valkoisiin LED-valoihin, jotka tuovat tunnelmaa mihin tahansa huoneeseen.

4. Istuta sitruunapuu

Sitrustuoksut ovat piristäviä, joten mikset ihastuttaisi kotiasi omalla sitruunapuulla? Voit nauttia sen tuoksusta, ulkonäöstä ja maustakin talven kylmimpinä aikoina. Jos puunistutus ei innosta, kokeile eteerisiä öljyjä. Appelsiini, sitruuna ja greippi ovat tuoksuja, joiden tiedetään energisoivan ja piristävän.

5. Kasvata vehnänorasta

Vehnänorasta on helppo kasvattaa. Se piristää jo koristeenakin, mutta voit tehdä siitä myös mehua ja nauttia sen terveyshyödyistä.

Katso Huomenta Suomen haastattelu kirkasvalolaitteista. Video on vuodelta 2010.

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat