Mainos

5 syytä: Rintaliivien käyttö ei kannatakaan!

Sinun ei tarvitse jättää rintaliivejä kotiin joka ikinen päivä, mutta kokeile sitä silloin tällöin. Huomaat taatusti eron! 

Lähes kaikilla naisilla on viha-rakkaussuhde rintaliiveihinsä. Naiset ovat käyttäneet niitä muodossa tai toisessa aina antiikin ajoista lähtien, mutta nykyisin rintaliivit ovat läsnä lähes kaikkialla, niin mainoksissa kuin kauppojen hyllyillä. Vaikka rintaliiveihin kiinnitetään nykyisin niin paljon huomiota, niiden käyttäminen ei tuo mukanaan ainoastaan positiivisia asioita.

Seuraavat asiat voivat tapahtua, kun luovut rintaliivien käytöstä.

1. Parannat rintalihastesi kuntoa

Useimpien naisten päähän on iskostettu ajatus siitä, että rintaliivien käyttäminen estää rintoja venymästä ja menettämästä muotoaan. Pitkäaikainen ranskalaistutkimus on osoittanut, että rintaliiveillä on rinnoille itse asiassa päinvastainen vaikutus. Tämä johtuu siitä, että rintaliivien antama tuki heikentää rinnan lihaksia, mikä puolestaan saa rintasi laskeutumaan haluttua alemmas.

2. Verenkierto tehostuu   

Harva on tullut ajatelleeksi, että myös rintaliivit voivat olla syynä terveysongelmiisi. Kun ajattelet tarkemmin, rintaliivit toimivat jättimäisenä kuminauhana puristaen rintaasi jatkuvasti. Tämä kireys ja puristaminen voivat hidastaa, ja pahimmassa tapauksessa jopa estää verenkierron suurissa verisuonissa. Rintaliiveistä luopuminen auttaa verta virtaamaan vapaammin, mikä näkyy puolestaan yleisen terveydentilan, mutta myös energiatason, paranemisena. 

3. Vuorokausirytmisi kiittää

Jos sinulla on ollut vaikeuksia nukahtaa iltaisin, voit syyttää rintaliivejäsi. Vaikka et käyttäisikään rintaliivejä öisin, ne vaikuttavat negatiivisella tavalla vuorokausirytmiisi. Erään tutkimuksen mukaan rintaliivien käyttö voi nimittäin estää sinua saamasta täydet yöunet.

4. Mukavuus lisääntyy

Tiedätkö sen helpottavan tunteen, kun riisut rintaliivisi pitkän päivän päätteeksi? Helpotus on entistä makeampi, jos liivisi sattuvat olemaan väärän kokoiset tai hiostavat. Tämä ihana vapaa tunne on mahdollista saada koko päiväksi vain sillä, että jätät liivit pukematta aamulla päällesi. 

5. Rintasi pyöristyvät ja kuppikokosi voi kasvaa

Monet meistä tavoittelevat terhakoita rintoja push-up-liivien avulla, mutta pitkällä aikavälillä rintaliiveistä luopuminen on rintojen koon kasvattamista ajatellen parempi vaihtoehto. Kun rintasi pääsevät roikkumaan luonnollisesti, se pakottaa samalla rintalihakset kunnolla töihin. Painovoimaa vastustavat rintalihakset kehittyvät ja saavat rintasi näyttämään terhakoilta ja täyteläisiltä aivan luonnollisin keinoin. 


Lähde: LittleThings 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.