Mainos

5 syytä, miksi iPhone ei enää kiinnosta – myynti kääntynyt laskuun

Hittipuhelin ei enää kiinnosta ostajia samalla tavalla.

Applen iPhone-älypuhelimien myynti laski tänä vuonna ensimmäisen kerran sitten puhelinten tultua markkinoille vuonna 2007.

Tässä viisi syytä, miksi iPhonen myynti tökkii.

1. Ihmiset eivät päivitä puhelintaan uuteen yhtä innokkaasti

Kuten Apple itsekin myöntää, eivät ihmiset enää vaihda puhelintaan uuteen yhtä innokkaasti kuin ennen. Jatkuvasti uusien markkinoille tulevien älypuhelimien perässä voi lisäksi olla vaikeaa pysyä. Älypuhelinmalleja löytyy mahdoton määrä ja juuri omiin tarpeisiin sopivaa alkaa olla jo vaikea löytää – tai ainakin se vaatii hurjasti taustatyötä. Turvallisempi vaihtoehto onkin pitäytyä jo hyväksi todetussa mallissa niin kauan kuin se vain toimii – mikä tosin ei välttämättä ole kauaa!

2. Uutuudenviehätys jää uupumaan

Vaikka ostaisi joka vuosi uuden puhelimen, ei puhelin välttämättä ulkoisesti ole kovinkaan erinäköinen. Uutuudenviehätys jää siis uupumaan. Tosin kuinka paljon älypuhelin, joka on lähes pelkästään näyttöä, voi edes muuttua?

3. Valinnanvapautta ei ole

Esimerkiksi Android-puhelimiin verraten iPhonen kustomointi käyttäjälle sopivaksi on hankalampaa. Ostaja saa juuri sellaisen iPhonen kuin Apple on sen suunnitellut olevan.

4. Perusmallin tallennustila ei enää riitä peruskäyttäjälle

Applen iPhonen perusmallin 16 Gb -tallennustila ei enää nykyään riitä niin sanotulle peruskäyttäjälle. Suuremmasta tallennustilasta joutuu puolestaan maksamaan jo perusmallia huomattavasti enemmän. Puhelimeen ei myöskään voi ostaa suurempaa muistikorttia, kuten esimerkiksi Android-puhelimissa.

5. Edullisesta älypuhelimesta haaveileva ei osta iPhonea

Esimerkiksi Samsungin huippuluurit kustantavat saman verran kuin iPhonen, mutta toisin kuin Applelta, löytyy Samsungilta myös edullisempien hintaluokkien älypuhelimia. Mikäli iPhone siis on liian kallis, ei se ole edes vaihtoehto. Edullisille älypuhelimille on avautunut markkinarako, jossa riittää kilpailua. Oikein hyvästä älypuhelimesta ei enää tarvitse maksaa useita satoja euroja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.