5 luonnollista vinkkiä: Näin pääset pysyvästi eroon hämähäkeistä kotonasi

Kemikaalisia torjunta-aineita ei tarvita, sillä hämähäkit on mahdollista karkottaa tehokkaasti myös luonnollisten raaka-aineiden avulla. 

Kodin lattioita pitkin kipittävät hämähäkit ovat vaarattomia, mutta voivat aiheuttaa monille meistä kylmiä väreitä. Jos hämähäkkejä vilisee kotonasi riesaksi asti, ei huolta. Seuraavien vinkkien avulla pidät kutsumattomat vieraat poissa nurkistasi.

1. Siivoa

Hämähäkit käyttävät ravinnokseen muita hyönteisiä, joten ensimmäinen keino hämähäkkien torjuntaan onkin siivoaminen. Pidä kotisi puhtaana, imuroi ja pese lattiat säännöllisesti. Muista pestä myös parveke ja ikkunat, sekä puhdistaa talon sisäänkäynti lehdistä, oksista ja muista roskista.

2. Sitrushedelmien kuoret 

Hämähäkit yksinkertaisesti vihaavat sitrushedelmiä. Hiero sitruunoiden ja appelsiinien kuoria jalkalistoille ja muille alueille, joissa hämähäkkejä yleisimmin esiintyy. 

3. Etikkaseos

Etikka on yksi kodin monipuolisimmista aineista. Sen haju pitää tehokkaasti poissa niin muurahaiset, hyttyset kuin hämähäkitkin. Valmista ötökänkarkotukseen sopiva spray sekoittamalla suihkepulloon yksi osa etikkaa ja kaksi osaa vettä. Voit käyttää suihketta niin sisällä kuin ulkonakin.

4. Pähkinät

Aivan kuten sitrushedelmät, myös tietyt pähkinät työntävät luotaan hämähäkkejä. Jos haluat päästä eroon näistä kutsumattomista vieraista, laita saksanpähkinöitä tai kastanjoita ikkunalaudoille. Nämä pähkinät erittävät kemikaalia, jonka tuoksua hämähäkit eivät voi sietää.

5. Piparminttuöljy

Hämähäkit vihaavat piparminttua yhtä paljon kuin me rakastamme sitä. Valmista luonnollinen ötökänestoaine sekoittamalla suihkepulloon kahdeksan tippaa tätä eteeristä öljyä ja hieman tiskiainetta. Tiskiaine auttaa piparminttuöljyä sekoittumaan paremmin veteen. Ravista pullo hyvin ja suihki seosta ympäri taloa. Saat samalla kotiisi ihanan raikkaan tuoksun. 

Onko kotisi täynnä lemmikin karvoja? Katso videolta, kuinka karvoista on mahdollista päästä nopeasti eroon. 


Lue myös:

    Uusimmat