45-vuotias ruotsalaisurheilija tykitti hurjan ajan – maailmanmestari äimistyi leviävästä videosta

45-vuotias ruotsalainen Lion Martinez pinkoo hurjia aikoja pikamatkoilla. Miehen suoritukset ovat saaneet monet entiset huippu-urheilijat hämmästelemään.

Lion Martinez on maailman kaikkien aikojen nopein 45-vuotias. Hän on rikkonut 60, 100 ja 200 metrin maailmanennätykset 45-vuotiaiden sarjassa. Martinez juoksi uuden 100 metrin maailmanennätyksen 10,72 aikaisemmin kesällä. Nyt hän voitti kultaa aikuisurheilun EM-kisoissa Italian Pescarassa. 

Tukholmalainen Martinez oli täysin ylivoimainen ajalla 10,73. Videon suorituksesta voit katsoa tästä linkistä. Toiseksi tullut hävisi Martinezille 49 sekunnin sadasosaa.

Video sai entisen aitajuoksutähden Lolo Jonesin haltioihinsa. Jones on voittanut kaksi MM-kultaa sisäradoilla 60 metrin aitajuoksussa.

– Tämä oli juuri se, mitä vanhan kehoni piti nähdä, Jones kirjoitti videon alle Expressenin mukaan.

Myös kanadalisjuoksija Aaron Kingsley Brown kommentoi Martinezin juoksua. Kingsley Brown on MM-kultamitalisti vuoden 2022 MM-kisojen 4x100 metrin viestistä.

– Uskomatonta. He ovat urheilijoita, jotka ovat todella taitavia, Martinez toteaa.

Martinez juoksi jo keväällä ME-ajat 60 ja 200 metrillä hallissa. 60 metrin ennätys on 6,92. 200 metrillä miehen ME-aika on 22,23.

Martinez on vuoden 1999 Ruotsin 100 metrin mestari. Hän lopetti kilpauransa aikanaan 24-vuotiaana, mutta aloitti harjoittelun uudelleen noin kahdeksan vuotta sitten. Kuten tuloksista voi päätellä, hän harjoittelee viikossa medelleen melko paljon.

– Käytän useita tunteja treenaamiseen. Harjoitteluun menee noin 15-20 tuntia viikossa, Martinez kertoo.

Aikuistasolla yleisurheilussa ei pyöri rahaa eikä ruotsalaisella ole tukijoita.

– Pitää olla hyvää onnea, että pystyy harjoittelemaan. Minulla on monta perustamaani yhtiötä, jotka ovat markkinoilla. Niiden kautta minulla on aikaa, jonka voin pyhittää harjoittelulle, Martinez avaa tilannettaan.

45-vuotias Martinez tavoittelee vieläkin parempia aikoja.

– Maaliskuussa on EM-hallikisat Puolassa. Haluan parantaa siellä ME-aikojani 60 ja 200 metrillä.

Lue myös:

    Uusimmat