Mainos

45 minuuttia: Kauneuskirurgiafirmalla outoja rahansiirtoja Dubaissa

Suomalaiset ovat jo pitkään käyneet kauneusleikkauksissa Virossa. Houkuttimena on halpa hinta. Yleensä välittäjänä toimii suomalainen yritys. Kaikki bisneksessä ei välttämättä kestä päivänvaloa. 45 minuuttia sai vinkin ja selvitti helsinkiläisen Laatukirurgia-yrityksen erikoisia rahansiirtoja. 

Laatukirurgiaa mainostetaan julkisuudesta tuttujen missikasvojen avulla. Missikisat ovatkin olleet yksi kanava yrityksen asiakashankintaan.

Papereiden valossa bisnes näyttää kuitenkin huonosti kannattavalta. Vaikka liikevaihtoa on ollut viime vuosina parhaimmillaan yli miljoona euroa, tulos on vaihdellut muutaman tonnin voiton ja tappion välillä. 

Satojatuhansia euroja Dubaihin 

45 minuuttia sai tietoja erikoisesta yhteistyökuviosta Laatukirurgia Finland Oy:n ja Dubaissa toimivan 007Consulting FZE -yrityksen välillä.

Esimerkiksi vuonna 2010 dubailaisfirma laskutti Laatukirurgialta ainakin 230 000 euroa "markkinoinnista ja johdon konsultoinnista".

Ohjelman tietojen mukaan dubailaisyrityksen takana on liikemies, joka on myös todellinen vallankäyttäjä Laatukirurgiassa.

Laatukirurgian viralliseksi vastuuhenkilöksi on puolestaan merkitty hänen pikkuveljensä, jonka varsinainen työpaikka on espoolainen it-yritys.

Dubailaisen konsulttiyrityksen nettisivujen rekisteröijäksi on ilmoitettu samainen pikkuveli ja osoitteeksi sama huoneisto, jossa Laatukirurgia toimii Helsingin Ullanlinnassa.

Kyselyjä tilin saldosta

Erikoisia ovat myös sähköposti- ja Messenger-viestit, jotka liikemies lähetti vuonna 2010 Laatukirurgian toimistoon Suomeen. Hän tiedusteli molemmissa viesteissä, kuinka paljon tilillä olisi laskutettavaa. 

"Laskin, että tilillä olisi ainakin sellainen 50 000 euroa laskutettavaa? Me ollaan kyllä pärjätty tämä lama tosi hyvin", liikemies kirjoitti sähköpostissaan. 

On epätavallista, että laskuja laaditaan sen mukaan, kuinka paljon asiakkaan tilillä on rahaa. Kun 45 minuuttia kysyi viesteistä, Laatukirurgia väitti sähköpostivastauksessaan, että ne ovat väärennöksiä.

Yrityksen johtoa vaikea tavoittaa

45 minuuttia yritti tavoitella veljeksiä useaan otteeseen. Toimitus soitti lukuisiin eri puhelinnumeroihin. 

Pikkuveli vastasi vain kerran ja totesi lyhyesti, että hänellä ei ole aikaa keskusteluun. 

Yritys viesti toimituksen kanssa sähköposteilla, joissa ei ollut lainkaan lähettäjän nimeä. Viesteissä kiistettiin, että liikemies Dubaissa olisi todellinen vallankäyttäjä Laatukirurgiassa. 

- Hän (pikkuveli) on ollut toimitusjohtaja, vallankäyttäjä ja omistaja yrityksen perustamisesta lähtien. Mikään muu taho ei ole koskaan ollut yrityksen johdossa, yritys viestitti.

Kari Uoti: Siirtoja selvitetty verottajalle

Viikon kestäneiden tavoittelujen jälkeen toimitukseen soitti lopulta oikeustieteen tohtori Kari Uoti. Hän kertoi saaneensa toimeksiannon Dubaissa asuvalta liikemieheltä samana päivänä.

Uotin mukaan hänen päämiehensä ei ole kiinnostunut julkisuudesta. Uoti myös kertoi, että mies on selvittänyt rahansiirtoja niistä kiinnostuneelle verottajalle. 

- Ymmärtääkseni tämä asia ei ole vielä ratkennut. Toisaalta verottajalta ei ole tietojeni mukaan tullut sellaista kantaa, etteikö tämä henkilön toimittama selvitys olisi ollut riittävä. 

Epäselväksi tosin jäi, miksi juuri Dubaissa asuva liikemies on selvittänyt verottajalle Laatukirurgian rahansiirtoja, kun hänellä ei omien sanojensa mukaan ole valtaa yrityksessä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.