45 ihmistä sai rajun vatsataudin – huippukokin Michelin-ravintola suljettiin

Englantilaisen julkkiskokin Michelin-ravintola suljettiin viikoksi ravintolassa jyllänneen norovirusepidemian vuoksi.

Kuuluisa, Lontoossa sijaitseva kahden Michelin-tähden ravintola Dinner on joutunut sulkemaan ovensa viikoksi vatsatautiepidemian vuoksi. Yhteensä 45 ihmistä kärsi rajuista oksentelu- ja ripulioireista vierailtuaan huippuravintolassa. BBC:n mukaan 24 heistä oli ravintolan asiakkaita ja 21 kuului henkilökuntaan.

Ravintolan keittiömestarina toimivan julkkiskokki Heston Blumenthalin mukaan ravintolan sulkeminen viikoksi voi olla ehkä liioiteltua, mutta Michelin-kokki ei halua ottaa enää ylimääräisiä riskejä. Vuonna 2009 Blumenthalin kuuluisa, maailman parhaimmaksikin valittu kolmen Michelin-tähden The Fat Duck joutui sulkemaan ovensa kahdeksi viikoksi, kun norovirus sairastutti yli 500 ravintolan asiakasta.

– Olen todella pahoillani, että ravintolan sulkeminen aiheuttaa nyt pöytävarausten peruuntumisia. Minun tavoitteeni on aina ollut olla täydellinen keittiössä ja hämmästyttää asiakkaita heidän mielikuvituksen ylittävillä makuelämyksillä, eikä todellakaan sairastuttaa ketään ikävään muutaman päivän oksennustautiin, Blumenthal kommentoi.

Keittiömestari Heston Blumenthal on tunnettu lukuisista tv-ohjelmistaan sekä innovatiivisista keksinnöistään keittiössä. Blumenthalia pidetäänkin yhdessä huippukokki Ferran Adriàn kanssa molekyyligastronomian isänä.

Vatsatauti levisi myös Kööpenhaminan Nomassa

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun huippuravintolan maine on veitsen terällä. Yli 60 ravintolavierasta sairastui viime maaliskuussa vatsatautiin syötyään maailman parhaaksi nimetyssä ravintolassa, Nomassa Kööpenhaminassa.

Tanskan elintarvikehallituksen selonteon mukaan 12 eri seurueen jäseniä sairastui vatsatautiin, joka aiheutti oksentelua ja ripulia. Sairaustapauksia oli myös henkilökunnassa, joka oli käsitellyt elintarvikkeita. Ravintola Noman edustajat pahoittelivat tapahtunutta jälkeenpäin.

Lähde: BBC

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat