4 salaisuutta, joiden avulla et sairastu koskaan

Oletko ihmetellyt, miksi olet joka syksy flunssassa, mutta ystäväsi ei sairastu koskaan? Näillä vinkeillä treenaat vastustuskykysi huippukuntoon ja heität taudeille hyvästit!

Health.com sivuston asiantuntija suosittaa varautumaan flunssakauteen influenssarokotuksella. Tavallinen flunssa on kuitenkin viruksen aiheuttama, joten rokotteet eivät tepsi siihen. Hyödynnä seuraavat ohjeet, jotka auttavat parantamaan vastustuskykyäsi.

Ystävysty raikkaan ilman kanssa

Ulkoilu antaa sinulle tauon sisätiloissa asustavista pöpöistä. Lisäksi liikunta vahvistaa vastustuskykyäsi, sillä se lisää kehon luonnollisten tappajasolujen määrää.

Hätistä nuha rentoutumalla

Stressaaminen tekee kehon alttiiksi nuhalle, mikä voi johtua jatkuvan stressin aiheuttamasta stressihormonitasojen kohoamisesta. Stressihormonit huonontavat vastustuskykyä ja estävät kehon tappajasolujen toimintaa. Lisäksi kun olet stressaantunut, et välttämättä muista pitää itsestäsi hyvää huolta liikkumalla, syömällä hyvin ja nukkumalla tarpeeksi.

Pese käsiä ahkerasti

Nuha ja flunssa leviävät helposti kosketustartuntana. Huolellinen käsipesu tappaa pöpöt ja pitää taudit loitolla. Palasaippua voi olla yllättävä bakteeripesäke, joten nestemäinen saippua on turvallisempi vaihtoehto. Bakteerit nauttivat kosteista olosuhteista, joten kuivaathan kädet huolella pesun jälkeen.

Turvaa yöuni

Alle seitsemän tunnin yöuni lähes kolminkertaistaa flunssan iskukyvyn. Ja seitsemän tunnin unilla tarkoitetaan yhtäjaksoista lepoa, sillä unen laatu ei ole hyvä, jos heräilet keskellä yötä. Rauhoitathan sängyn levolle – jos sinulla on tapana murehtia iltaisin sängyssä, se vaikuttaa suoraan uneesi. Jätä siis huolet makuuhuoneen ulkopuolelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja