4 kätevää vinkkiä – välty juhlakauden tuomilta kiloilta!

Pikkujoulukausi on täynnä herkullisia houkutuksia, mutta ennakoimalla voi säästyä turhilta kilokaloreilta.

Monelle aika Halloween-juhlien ja uuden vuoden välillä on täynnä kekkereitä. Lukuisat pikkujoulut ja muut kissanristiäiset saattavat juhlakauden loputtua näkyä vyötäröllä ja kiloista on vaikea päästä eroon. Huomattavasti helpompaa onkin estää lihominen kuin karistaa painoa pois.

Suunnatessasi juhlista toisiin ennakoi tilanteet, joissa voit estää turhien kalorien nauttimisen. Näillä keinoilla mahdut lempifarkkuihisi vielä tammikuussakin!

Valitse herkkusi huolella

Eksyvätpä näkökenttääsi toimiston pöydälle ilmestyneet konvehdit tai jälkiruoat pikkujouluissa, saattaa mieliteoille antautuminen aiheuttaa ylilyöntejä. Moni sortuu syömään kourakaupalla myös sellaisia herkkuja, joita ei varsinaisesti tehnyt edes mieli ja vain siksi, että ne sattuivat olemaan esillä. Toisin sanoen kuntosalilla joutuu huhkimaan vielä kauemmin kuluttaakseen kalorit, jotka eivät olleet edes sen arvoisia.

Tutki siis tarkkaan tarjolla olevat kaloripommit ja päätä, mitä niistä ehdottomasti haluat maistaa. Jos et sorru turhiin naposteltaviin, saatat välttyä sadoilta kilokaloreilta.

Tuo terveellistä ruokaa illanistujaisiin

Kun osallistut vieraana perheillallisille tai muihin illanistujaisiin, tuo mukanasi ruokalaji jaettavaksi. Valitse kuitenkin sellainen ruoka, joka tasapainottaa raskaampia herkkuja – esimerkiksi vihannekset ja hummusdippi. Kun täytät lautastasi terveellisemmällä ruoalla, tulet syöneeksi runsaskalorisempia ruokia vähemmän.

Älä juo kaloreitasi

Helpoin tapa estää lisäsenttien ilmaantuminen vyötärölle on jättää limut, jääteet ja mehut juomatta. Ne eivät ole kovin täyttäviä, joten et edes tasapainota niistä saatavia kilokaloreita syömällä vähemmän.

Pysyttele kivennäisvedessä. Silloin vältyt jokaista 3,5 limudesilitraa kohden vaanivasta yhdeksästä teelusikallisesta sokeria. Se on määrä, jonka kuluttamiseksi joudut rehkimään noin 20 minuuttia juoksumatolla.

Älä paastoa syödäksesi illalla runsaasti

Voi tuntua loogiselta säästellä kaloreissa päivällä, jotta illalla voisi ahmia sydämensä kyllyydestä, mutta se ei toimi. Päinvastoin – se on itse asiassa tekniikka, jota sumopainijat käyttävät kasvattaakseen massaansa! Toisin sanoen, kehosi ei polta kaloreita etukäteen. Jos kehosi tarvitsee polttoainetta etkä syö, aineenvaihduntasi hidastuu. Kun sitten juhlissa syöt enemmän kuin kehosi tarvitsee, varastoituvat kalorit rasvasoluihin.

Syö siis pieniä aterioita pitkin päivää. Kun syöt ison aterian, liiku hieman enemmän ruokailun jälkeen. Erään tutkimuksen mukaan 15 minuutin kävelylenkki ruokailun jälkeen auttoi normalisoimaan verensokeritasot jopa kolmeksi tunniksi.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat