31-vuotias päätti viimein hankkia tekohampaat – muodonmuutos on jopa liiankin upea: "Minua on sanottu huijariksi"

Aiemmin suutaan syvästi hävennyt Dakila julkaisee nyt iloisia videoita tekohampaistaan. – Tekohampaat yhdistetään vanhoihin ihmisiin, koska nuoret eivät kehtaa puhua aiheesta, hän sanoo.

Dakila Mccombs, 31, menetti hampaansa jo nuorella iällä. Naisen iloiset tekohammasvideot keräävät monenlaista huomiota sosiaalisessa mediassa.  

– Minulla on ollut tekohampaat nyt vuoden ajan ja ne ovat paras asia, jonka koskaan olen tehnyt, Dakila kehui huhtikuussa 2022.

– Elin puolet elämästäni varjossa enkä kyennyt ilmaisemaan itseni.

Hampaiden menetykseen voi johtaa esimerkiksi parodontiitti. Tämä hampaan kiinnityskudosten sairaus on merkittävä mutta alidiagnosoitu kansansairaus. 

Häpesi hampaitaan: "Opetin itseni puhumaan suu lähes suljettuna..."

Dakila oli pitkään epävarma suustaan ja kärsi hankalasta ientulehduksesta, joka rapautti hampaita pikkuhiljaa. Suuri osa ongelmista alkoi, kun Dakilan hammasraudat poistettiin hänen ollessaan 22-vuotias. Useita hampaita irtosi samalla.

– Olin murtunut ja kauhistunut, Dakila kuvaili The Sunille.

Dakila ei halunnut suunsa tilan vuoksi hymyillä tai muuten näyttää hampaitaan.

– Opetin itseni puhumaan suu lähes suljettuna, tai peitin suuni kädelläni.

Koronapandemian aikaan nainen kuitenkin päätti muuttaa elämänsä. Maskien käyttö oli hänelle helpotus; kukaan ei enää voinut nähdä hänen suutaan.

– Koin olevani vanha, iloinen itseni. Silloin tiesin, että tarvitsen tekohampaat.

Tekohampaita varten kaikki Dakilan omat hampaat piti poistaa.

"Elämä on parempaa ilman oikeita hampaitani"

Suun häpeäminen on nyt muisto vain. Dakila julkaisee itsestään videoita somessa normalisoidakseen tekohampaita. Katso videoita jutun alusta!

– Elämä on parempaa ilman oikeita hampaitani, enkä enää pelkää näyttää ikeniäni tai tekohampaitani. Tekohampaat yhdistetään vanhoihin ihmisiin, koska nuoret eivät kehtaa puhua aiheesta.

TikTokissa hänellä on yli 66 000 seuraajaa. Dakilan mukaan osa kommenteista kuitenkin on kriittisiä. Moni esimerkiksi olettaa, että hampaat voivat pudota vain huumeidenkäytön vuoksi; lisäksi Dakilan muutosta hampaattomasta ja naturellista meikatuksi pidetään jopa liian dramaattisena.

– Minulla on perinnöllinen iensairaus, joten olin alusta asti tuomittu. Minua on sanottu huijariksi, mutten välitä, koska minulla on tukea tarjoava kihlattu Tim Simmons.

"Haluan ihmisten tietävän, että he ovat kauniita"

Aiemmin itsestään negatiivisesti ajatellut Dakila kokee nyt näyttävänsä hyvältä. Hän ei anna kommenttien masentaa itseään.

– Haluan ihmisten tietävän, että he ovat kauniita, ja ikenien täyttämä hymy on hymyistä parhain.

Lähteet: Caters News, Thesun.co.ukTiktok.com/@killajo16

Lue myös:

    Uusimmat