Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

300 000 euron koeputkihampurilainen ei pärjää makutesteissä

Colourbox
Julkaistu 06.08.2013 15:00

Maailman ensimmäinen koeputkihampurilainen päätyi pienen testiryhmän eteen ja sai maustaa ristiriitaisia kommentteja.

Maanantaina järjestetyn maistelutuokion aikana kantasolulihan kehittänyt tiedemies Mark Post sai tuotteestaan monipuolisia kommentteja. Taste of Tomorrow -kirjan kirjoittanut Josh Schonwald ja ruokatieteilijä Hanni Rützler olivat ensimmäisten joukossa maistamassa maailman ensimmäistä koeputkihampurilaista.

– Luulin, että koostumus olisi ollut hieman pehmeämpi. Tämä maistuu melkein samalta kuin liha, muttei ole kuitenkaan yhtä mehevä, Rützler kertoi maistettuaan lihaa ensimmäistä kertaa Telegraph-lehden haastattelussa.

Hampurilaista maistellut Rützler myöntää myös kaivanneensa hieman suolaa ja pippuria. Schonwald oli Rützlerin kanssa samaa mieltä lihan koostumuksesta ja kertoi sen olevan lähes samankaltainen kuin normaalissakin hampurilaisessa. Mies jäi kuitenkin kaipaamaan jotain lihalle ominaista tekijää.

– Tästä puuttuu rasva, mutta pureskellessa tämä tuntuu melkein samalta kuin normaali hampurilainen, mies kuvailee omia kokemuksiaan.

Hampurilaisen valmiiksi saaminen on maksanut noin 250 000 puntaa eli yli 300 000 euroa. Kyseinen hampurilainen on valmistettu laboratoriossa lehmän kantasolusta. Noin 140 grammaa painavan pihvin valmistukseen tarvitaan 3000 riisinjyvän kokoista lihassäiettä.

Hampurilaisen valmistajat yrittävät koitoksellaan löytää kestävämpiä ratkaisuja lihan tuotantoon. Koeputkiliha on myös keino valmistaa lihaa satuttamatta eläimiä, sillä se luodaan lehmän kantasoluista.

Pääpainona koeputkilihan valmistuksessa on jauheliha, mutta luultavasti vuosien varrella saataisiin valmistettua myös pihviä tai muita kiinteämpiä versioita kyseisestä koeputkilihasta. Haaveissa tutkijoilla on saada koeputkiliha kauppoihin myytäväksi noin kymmenen vuoden päästä.

Maistaisitko 300 000 euron burgeria jos tietäisit sen erikoisen tekotavan?

Lähde: Daily Meal

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tutkijat 3D-tulostivat ennennäkemättömän naudanlihapihvin – hinta normaalisti 400 euroa kilolta SuomessaAinutlaatuinen ravintolakonsepti Suomessa – MTV testasi lihansyöjiä hämäävän vegeburgerin: ”Tätä olisi mahdoton erottaa jauhelihasta” Ilmaiset hampurilaiset saivat suomalaiset jonottamaan – MTV testasi, miltä puistattava ihmislihaburgeri oikein maistuuJulkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla" Kasvispihvi, joka imitoi täydellisesti mehukasta lihaa? Uutuustuote kerää ylistystä maailmallaTiedemiehiltä uskomaton lihapullakeksintö: "Se maistui juuri sille, kuin lihapullan kuuluukin "
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi

  • 06:33
    Syöpä

    Vihdoin uutta toivoa erityisesti lapsilla esiintyvän syövän hoitoon – "Ei juurikaan edistystä sitten 70-luvun"

  • Eilen19:20
    Työelämä

    Tunna Milonoff häpesi uupumistaan: "Luulin, että minulla on jokin muistisairaus"

  • Eilen17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen15:37
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Clas Ohlsonilta? Älä käytä!