3 yleistä pizzamokaa – oletko aina laittanut juuston väärin?

Luuletko osaavasi tehdä täydellistä pizzaa? Tarkista, ettet sorru yleisiin virheisiin.

Top Chef Suomi -ohjelman toiseksi viimeisessä jaksossa kokattiin italialaista ruokaa. Tulikokeessa kokit pääsivät valmistamaan herkullista pizzaa ja tuomariksi saapui italialaisen ruoan asiantuntija Saku Tuominen. Tuominen kertoi ohjelmassa, että pizzan valmistuksessa voi sortua kolmeen kohtalokkaaseen virheeseen, joiden myötä pizza voi mennä pilalle. Sorrutko sinä näihin mokiin?

Virhe 1: Laittaa juusto viimeisenä pizzaan eli täytteiden päälle

– Juusto pitäisi laittaa täytteiden alle, muuten pizzaan tulee juustokuori.

Virhe 2: Liikaa täytettä pizzassa

– Hyvässä pizzassa täytettä on suhteellisen vähän.

Virhe 3: Liian nestemäinen kastike ja liian nestemäiset täytteet

– Pizzasta tulee vetinen.

Mutta miten pizzasta saa sitten mahdollisimman täydellisen?

– Keskittymällä perusasioihin. Hyvä pohja, jossa riittävästi suolaa. Hyvä kastike ja hyvälaatuiset raaka-aineet. Hyvä mozzarella. Riittävät korkea (ala)lämpö. Oma lempipizzani on napolilainen, hieman paksumpi pizza ja ehdottomasti perusversio - margherita puhvelimozzarellalla, Napolissa, esimerkiksi Gino Sorbillolla nautittuna, Tuominen vinkkaa.

Katso videolta, miten Top Chef -kokit onnistuivat pizzan valmistuksessa:

Pizzareseptejä

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat