3 sääntöä joka aterialle: Näin saavutat terveellisemmät ruokatottumukset

Jos tapanasi ei ole syödä terveellisesti, mutta haluaisit omaksua uudet tavat, kokeile seuraavia vinkkejä.

Terveellisiin ruokatottumuksiin rutinoituminen voi olla vaikeaa. Kokeile seuraavia kolmea vinkkiä, ja suhteestasi ruokaan tulee terveellisempi ja stressittömämpi. Kun pidät mielessä, että kaikki säännöt pätevät niin aamiaisella, lounaalla kuin päivälliselläkin, terveellisemmät syömistottumukset on helpompi toteuttaa.

1. Älä koskaan syö television ääressä

Jos kannettava tietokoneesi, älypuhelimesi tai televisiosi on aina päällä syödessäsi, on aika totuttautua tästä tavasta eroon. On nimittäin tärkeää, että keskityt ruokaan. Jos katselet muualle aterioiden aikana, tulet todennäköisesti syöneeksi enemmän, sillä et silloin kiinnitä huomiota siihen, mitä syöt. Pyhitä ruoka-aika vain syömiselle. Ensimmäiset pari päivää voivat tuntua oudoilta, mutta pian huomaat, että nautitkin ruoasta enemmän ja huomaat paremmin, kun olosi on kylläinen.

2. Älä sekoita janoa nälkään

Olet varmasti kuullut tämän usein, mutta kannattaa todellakin kiinnittää huomiota siihen, onko kyseessä oikeasti nälkä vai oletko vain janoinen. Jos olet juuri syönyt ja olosi on silti nälkäinen, älä heti mene täyttämään lautastasi. Jos et ole varma, onko kyse nälästä vai janosta, juo lasillinen vettä ja odota puoli tuntia. Jos vielä senkin jälkeen olet nälkäinen, ota hieman lisää ruokaa. Aterian aikana kannattaa myös siemailla vettä, sillä se hillitsee hieman ruokahaluasi ja varmistaa sen, ettet nouse pöydästä tukalan täyden olotilan kanssa.

3. Ruoka on polttoainetta

Kun alat valita lautasellesi terveellisempiä ja kevyempiä ruokia vanhojen suosikkien tilalle, saatat tuntea, että jäät jostain paitsi. Sen sijaan, että kokisit uusien valintojesi olevan uhraus, muista tämä: olet sitä, mitä syöt. Kun valitset luonnollisempia ruokia einesten sijaan, tankkaat itseesi parasta polttoainetta, joten elimistösikin pystyy suoriutumaan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Kun suhtautumisesi muuttuu, pystyt paremmin pitämään yllä uusia, terveellisiä ruokatottumuksiasi.

Miten saada lapsi syömään terveellisesti, jos ei itsekään osaa? Katso Kaappaus keittiössä:

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat