5 helppoa sääntöä: Näin laihdut huomaamattasi

Jo muutama yksinkertainen muutos omaan ruokavalioon voi auttaa pudottamaan merkittävästi painoa.

Ruoka on hyvää ja niin on laiskottelukin, mutta silti haluaisit laihtua? Nämä viisi keinoa auttavat kilojen pudottamisessa ilman, että se tuntuu työltä. 

Varmin tapa laihtua on katsoa, mitä suuhunsa laittaa ja harrastaa monipuolisesti liikuntaa, mutta on myös keinoja, jotka auttavat kilojen pudotuksessa ilman, että laihdutus tuntuu työltä ja kieltäytymiseltä. 

1. Juo vettä

Vesi puhdistaa kehoa ja auttaa hallitsemaan nälän tunnetta. Lisäksi hyvin nesteytetty keho voi paremmin. 

Vesi voi kuitenkin vaikuttaa painoosi myös suoremmin – jos olet innokas mehujen ja limsojen juoja, voit veteen vaihtamalla pienentää reippaastikin päivittäistä kalorimäärääsi. 

2. Syö ruoka-aikaan kunnollista ruokaa

Jos yrität pihistellä kaloreista syömällä liian vähän, se kostautuu. Syö kunnollista, tavallista ruokaa luottaen hevi-osaston antimiin vähintään kolme kertaa päivässä. Jos saat ruokarytmin kuntoon, laihtuminen on helpompaa. 

Muista jättää myös napostelu aterioiden välillä pois, sillä se tuo helposti lisäkaloreita ja vaikuttaa koko ateriarytmiisi. Pyri myös laittamaan ruokasi itse sellaisista aineksista, joissa ei ole tuoteselosteita – kun syöt puhdasta ruokaa voit paremmin. 

3. Valitse parempi vaihtoehto aina kun mahdollista

Älä syö vaaleita hiilihydraatteja tai rasvaisia herkkuja kuin erikoistilanteissa tai jos sinun todella tekee mieli. Pyri valitsemaan arkena mahdollisimman terveellinen vaihtoehto, sillä silloin et koe jääväsi mistään paitsi, mutta siisti silti lautaseltasi turhia kaloreita. 

Esimerkiksi aamiaiseksi voit syödä hedelmiä ja hieman pähkinöitä maustamattoman jogurtin kanssa, lounaaksi maukkaan salaatin ja päivälliseksi annoksen tavallista kotiruokaa. Jos arkisyömisesi on kunnossa, ei muutama pitsa tai hampurilaisateria silloin tällöin ole niin tuhoisaa vyötäröllesi. 

4. Nuku enemmän

Painonhallinnassa liikunnan ja ravinnon kolmas tärkeä osa on uni ja lepo, mutta siihen ei aina kiinnitetä riittävästi huomiota. 

Univaje vaikuttaa ruokahaluusi ja väsyneenä mieli halajaa herkkuja – huonot hiilihydraatit ja rasva ovat silloin enemmän kuin mieleen. Lisäksi mitä enemmän olet hereillä, sitä enemmän syöt – vai väitätkö, ettet ole hiipinyt keskellä yötä jääkaapille?

5. Harrasta mitä tahansa liikuntaa 30 minuuttia päivässä

Jos haluat laihtua, harrasta mitä tahansa liikuntaa puolen tunnin ajan päivässä ja yritä tehdä siitä mahdollisimman hauskaa:  harrasta seksiä (ja ole päällä, se jos mikä on kunnon treeniä), soita suosikkibiisiäsi ja tanssi kuin viimeistä päivää tai hypi hyppynarua samalla kun katsot suosikkiohjelmaasi televisiosta. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat