Mainos

3,7 kilon mansikkalaatikkoa myytiin viiden kilon laatikkona – "inhimillinen erehdys"

Facebookissa levisi alkuviikosta kuva Keravan Prismasta, jossa viiden kilon mansikkalaatikko painoikin alle neljä kiloa. Kuvatekstissä kehotettiin muitakin asiakkaita pyytämään laatikon punnitusta, sillä tällä kertaa väitetyn viiden kilon laatikon hinta oli alentunut saman tien 25:stä eurosta 15:een euroon.

Prisman Facebook-sivun ylläpito vastasi kuvan alle pahoittelunsa ja totesi, että asiakkaalla on toki oikeus pyytää laatikon punnitusta.

Keravan Prisman palvelupäällikkö Elina Lindströmin mukaan kyseessä on marketin aulassa oleva, hyvinkääläisen Wennborgin tilan oma myyntikoju, jonka toiminta on täysin Prismasta erillään.

– En tavallaan koe, että me olisimme vastuussa siitä, Lindström linjaa.

Viljelijä: "Inhimillinen erehdys"

Wennborgin tilan viljelijäyrittäjä Jarkko Hietanen on harmissaan tapauksesta. Hän ei itse ollut tapahtumahetkellä paikalla, mutta on vakuuttunut siitä, että kyseessä on inhimillinen erehdys, eikä esimerkiksi se, että myyjä, pakkaaja tai muut asiakkaat olisivat syöneet osan marjoista.

– Kun jotain lajiketta tulee muutama sata kiloa, niin kun se loppuu, voi jäljellä olla joku laatikko, johon sitä ei ihan riitä. Silloin siihen laitetaan laput, että kuinka paljon siinä todellisuudessa on mansikkaa, Hietanen selittää.

– Sekin on harvinaista, sillä yleensä lajikkeiden viimeisiä eriä pyritään yhdistelemään ja tekemään niistä sekamarjalaatikoita, koska asiakkaat eivät yleensä halua esimerkiksi kolmen kilon laatikoita, vaan suoraan viisi kiloa, hän jatkaa.

Hietanen epäilee, että Facebookissa levinneen kuvan mansikkalaatikon päältä olisi poikkeuksellisesti unohtunut painoa ilmaiseva lappu.

Jos epäilys laatikon painosta herää, Hietanen toivottaa asiakkaat milloin tahansa tervetulleeksi pyytämään punnitusta ennen mansikkalaatikon ostamista.

Voiko asiakas siis enää luottaa siihen, että viiden kilon laatikko painaa viisi kiloa?

– Takuulla voi luottaa. Missään tapauksessa ketään ei yritetä huijata. Onneksi tässä ei mitään ehtinyt tapahtua, vaan asia saatiin korjattua ja hinta alennettua, Hietanen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.