27-vuotiasta miestä syytetään silmittömästä veriteosta Turussa: Murhasi miehen, puukotti naista ja yritti viedä poliisin aseen

3:30
Näistä syistä Poliisihallituksen mukaan henkirikosten märää lisääntyi Suomessa.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa on tänään luettu raskaat rikossyytteet 27-vuotiaalle miehelle. Syytteen mukaan mies murhasi entuudestaan tuntemansa uhrin erittäin raa'alla ja julmalla tavalla.

Vuonna 1993 syntynyttä miestä syytetään Turun Nummella 13. kesäkuuta tapahtuneesta murhasta ja murhan yrityksestä. Poliisi on aiemmin kertonut, että teon motiivi kytkeytyy henkilösuhteisiin.

Syytteen mukaan mies oli ottanut ystävänsä asunnolta veitsen ja lähtenyt Turun Kotimäenkadulla asuvan naisen asunnolle. Asunnolla mies oli ensin lyönyt naista veitsellä useita kertoja eri puolille kehoa. Naiselle aiheutui hengenvaarallisia, syviä pistovammoja ja haavoja muun muassa poskeen, käsivarsiin, kylkeen, kämmeniin ja polvitaipeeseen. Syyttäjä luonnehti väkivallantekoa "silmittömäksi".

Puukotettu nainen oli ehtinyt huutaa asunnon ulkopuolella ollutta toista miestä apuun. Kun mies oli tullut asuntoon, syytetty oli hyökännyt hänen kimppuunsa takaapäin ja lyönyt häntä useita kertoja veitsellä selkään.

Uhri ei ehtinyt puolustautua

Tekotapa sisälsi hyvin raakoja yksityiskohtia. Syytetty oli tehnyt uhrin kasvoihin lukuisia viiltohaavoja ja viiltänyt vatsan auki. Puolustustautumisvammoja uhrille ei ollut ehtinyt syntyä. Uhri oli menehtynyt sydämeen kohdistuneeseen vammaan.

Syyttäjän mukaan teko oli raaka ja julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä. Syytetty on myöntänyt aiheuttaneensa miehen kuoleman ja aiheuttaneensa vammoja naiselle. Uhrit ovat iältään 30–40-vuotiaita.

Tapauksen tutkinnanjohtaja kertoi aiemmin, että henkilöt ovat entuudestaan tuttuja toisilleen.

– Kyse on heidän välisistä suhteistaan. Esitutkinnassa on alustavasti selvinnyt, että väkivallan syynä on henkilöiden välinen riita-asia, sanoi tutkinnanjohtaja Mika Paaer tiedotteessa kesäkuussa.

Teon jälkeen mies oli paennut asunnolta. Ennen veritekoa hän oli kertonut aikeistaan tuttavalleen ja teon jälkeen ilmoittanut tappaneensa kaksi ihmistä. Tuttava oli soittanut tietojen perusteella hätäkeskukseen. Murhan yrityksen kohteeksi joutunut nainen ehdittiin pelastaa.

Yritti ottaa aseen

Miestä syytetään myös samana päivänä tapahtuneesta huumausaineen käyttörikoksesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Syyttäjän mukaan mies oli käyttänyt vähäisen määrän amfetamiinia ja käyttäytynyt väkivaltaisesti hänet kiinni ottaneita poliiseja kohtaan.

Mies löydettiin noin kilometrin päästä henkirikoksen tapahtumapaikalta.

Poliisit olivat kiinnioton jälkeen vieneet miehen sairaalaan, koska hänen kädessään oli hoitoa vaativa haava. Syytteen mukaan mies oli tarttunut poliisin kotelossa pitämään virka-aseeseen ja yrittänyt saada aseen itselleen. Lisäksi hän oli yrittänyt kampittaa poliiseja ja vastustanut muutenkin partion toimintaa. 

Veritekoon liittyvien rikosten lisäksi miestä syytetään kahdesta pahoinpitelystä ja törkeästä rattijuopumuksesta. Teot ovat syytteen mukaan tapahtuneet helmikuussa Raisiossa.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Tapauksen käsittely alkoi tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Tuomio annetaan myöhemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja