Leo Krafftin, 28, elämä päättyi pian pidätyksen jälkeen – Norjan maajoukkuemies sai rauhoittavia

Norjan maajoukkueessa amerikkalaista jalkapalloa pelannut Leo Krafft, 28, on kuollut Puolassa merkillisissä olosuhteissa.

Tapahtumat ajoittuvat puolalaislehti Gazeta Wrocławskan mukaan perjantai-iltaan ja -yöhön. Wroclawin poliisi oli saanut ilmoituksen järjestystä häirinneestä miehestä, joka oli poliisin mukaan juonut alkoholia ja käyttänyt huumeita. Mies oli ollut Leo Krafft, ja hän oli itse kertonut virkavallalle marihuanasta ja metamfetamiinista. Hänet pidätettiin.

Krafftin kerrotaan olleen poliisia kohtaan aggressiivinen, eikä hän totellut käskyjä. Paikalle oli hälytetty toinen partio, ja Krafftiin oli käytetty pakkokeinoja. Poliisi raportoi kutsuneensa paikalle ensihoitajat takaamaan Krafftin turvallisuutta tämän "psykofyysisen tilan ja myöhemmin ilmenneiden hengitysvaikeuksien vuoksi".

Hoitajien saapuessa paikalle Krafftin kuvaillaan olleen edelleen levoton, ja hänelle päätettiin antaa rauhoittavia lääkkeitä. Kun Krafft oli saanut niitä, hän pyörtyi ja menetti tajuntansa.

Krafftia elvytettiin, ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Hän kuoli siellä poliisin mukaan reilun tunnin kuluttua.

Poliisi tutkii tapausta ja vainajalle tehdään ruumiinavaus.

"Uskomattoman surullista"

Krafft pelasi amerikkalaista jalkapalloa Puolassa Panthers Wrochlawissa. Häntä kuvailtiin yhdeksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. 

– Olemme järkyttyneitä ja tieto tästä vaikuttaa meihin syvästi, Panthers Wrochlaw kertoi.

Norjan maajoukkueestakin tutun Krafftin entinen työtoveri Håkon Taskerud kuvaili Hamar Arbeiderbladille pelaajaa "mukavaksi pojaksi, joka hyödynsi joukkueurheilun ominaisuuksiaan myyntiammatissa".

– Hän oli kollegoiden keskuudessa todella pidetty. Tämä on uskomattoman surullista. Ajatukseni ovat nyt hänen perheensä luona, Taskerud sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat