26-vuotias yleisurheiluhuippu lopettaa – "Pettymys yhä läsnä"

Sveitsiläinen seitsenotteluhuippu Géraldine Ruckstuhl, 26, päättää yleisurheilijan uransa.

– Intohimoni ja poltteeni yleisurheilua kohtaan on kuollut. Se ei enää tee minua onnelliseksi niin kuin sen pitäisi. Olen henkilö, joka joko antaa jollekin 100 prosenttia tai jättää sen, Ruckstuhl kirjoittaa Instagram-tilillään.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden seitsenottelijana voittanut Ruckstuhl ilmaisee, että "elämässä pitää tehdä sitä, mikä tekee onnelliseksi".

– Odotan innolla uutta seikkailua. Että olen vain onnellinen ja teen joka päivä, mitä haluan.

Vaille olympiakokemusta

Ruckstuhl painotti Luzerner Zeitungille, ettei hänen lopettamispäätöksensä syntynyt hetken mielijohteesta, vaan asteittaisena prosessina. 

Vuonna 2021 sveitsiläinen ei päässyt Tokion kesäolympialaisiin jalkavamman vuoksi, ja viiden renkaan kisat jäivät häneltä kokematta.

– Tuo pettymys on yhä läsnä, mutta olen käsitellyt sen.

Ruckstuhlin kerrotaan sairastaneen koronan kahdesti. Tämän vuoden tammikuussa flunssa piti sveitsiläisen vuoteenomana kuuden päivän ajan, ja hän pohti jo lopettamista.

Vaikka lopettamisilmoitus on nyt tehty, Ruckstuhl ei sulje pois mahdollisuutta kilpailla vielä joskus.

– Vaikka tuli ei pala juuri nyt, kuka tietää, mitä tapahtuu kahden tai kolmen vuoden kuluttua? Ehkä minun tekisi silloin yhtäkkiä taas mieli juosta aitoja. 

Ruckstuhl voitti alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden vuonna 2015 ja alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden vuonna 2019. Hän sijoittui naisissa MM-kisoissa vuonna 2017 yhdenneksitoista ja vuonna 2019 yhdeksänneksi. EM-kisoissa vuonna 2018 hän oli myös yhdeksäs.

Ruckstuhl teki seitsenotteluennätyksensä 6 391 pistettä vuonna 2018. Tulos oli Sveitsin rekordi vuoteen 2022 saakka.

Lue myös:

    Uusimmat