2500 neliön anniskelualue: Olut virtaa jälleen Helsingin Rautatientorilla

Helsingin Rautatientorilla järjestetään jo kymmenennen kerran Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma.

Oluen ja siiderin ystävien kannattaa suunnata tänä viikonloppuna Helsingin Rautatientorille, jossa järjestetään suosittu pienpanimotapahtuma Suuret Oluet -Pienet Panimot. Yli 2500 neliön anniskelualueen Rautatientorilta valtaavan olutjuhlan pääjärjestäjä on Suomen vanhin pienpanimo Lammin Sahti Oy.

Tapahtumassa on tänä vuonna mukana 20 panimoa, jotka ovat Suomen Pienpanimoliiton jäsenyrityksiä. Suomalaispanimoiden lisäksi paikalle saapuu Saarenmaalta Viron sahtiperinteen mukaista kotiolutta valmistava Taako / Pihtlan Olut. Pienpanimotapahtumassa pääsee maistelemaan yli 180 eri tuotetta, joista oluita on reilusti yli 100. Juomien lisäksi tarjolla on myös kotimaista ruokaa.

Lammin Sahdin toimitusjohtaja ja Pienpanimoliiton puheenjohtaja Pekka Kääriäisen mukaan pienpanimokulttuuri on ollut Suomessa vahvassa kasvussa viime vuosina.

– Maamme käsityöpanimot valmistivat vuonna 2011 olutta yhteensä n. 8,5 miljoonaa litraa. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna vuoteen 2008, jolloin tuotanto oli 3 miljoonaa litraa. Kotimaisen oluen valmistuksesta pienpanimoiden osuus on jo n. 2,5 prosenttia.

Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuma on avoinna Rautatientorilla torstaista lauantaihin 25.-27.7. klo 12-01. Lisätietoja tapahtumasta löydät Lammin Sahdin sivuilta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja