24.1. Wallenbergin pihvi

  • 600 g vasikan sisäpaistia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 munan keltuaista
  • 4 raastettua kantitonta vaaleaa paahtoleipää
  • 2 tl nelimaustetta
  • 1 tl mustapippuria
  • ripaus muskottia
  • suolaa
  • tarjolle: herneitä ja puolukoita

Puhdista liha kalvoista ja jänteistä. Jauha lihamyllyssä tai pyydä kauppiastasi tekemään tämä työvaihe. Kaikkien raaka-aineiden on oltava kylmiä, kun alat sekoittaa massaa. Jos mahdollista, sekoita jääastian päällä. Sekoita liha, keltuaiset ja mausteet. Lisää kermaa juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola. Tee neljä pulleaa pihviä ja paneroi raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan. Jätä pihvi vähän punertavaksi, jotta mehevyys säilyy. Tarjoile voi-perunamuhennoksen ja vihreiden herneiden kanssa.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat