23-vuotiailla kaksosilla todettiin kivessyöpä miltei samaan aikaan – Oireiden luultiin johtuvan huonosta patjasta

2:39

Brittiläisillä kaksospojilla diagnosoitiin molemmilla kivessyöpä peräjälkeen. Harvinaisesta tapauksesta uutisoivat muun muassa The Mirror ja The Sun.

Muutokset luomissa voivat kieliä ihosyövästä. Katso yllä olevalta videolta, millaisista luomista ei tarvitse huolestua.

Kun vastavalmistunut parikymppinen opettaja Ryan Collard kävi lääkärissä valittamassa selkäänsä, häntä kehotettiin ostamaan uusi patja. Selkäkipujen lisäksi Ryan oli kärsinyt pitkään pyörtyilystä sekä huonovointisuudesta.

Kahden viikon kuluttua nuori mies makasi sairaalaan sängyllä. Kolmessa eri sairaalassa vierailun jälkeen Ryanin selkäkivut olivat vihdoin saaneet selityksen. Miehellä oli diagnosoitu kivessyöpä.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Ryanin kaksoisveljellä Seanilla ei selkäkipuja ollut. Samaan aikaan, kun hänen veljensä ravasi lääkärien vastaanotoilla selkänsä vuoksi, oli Sean havainnut itsessään jotain muuta hälyttävää: kyhmyn nivusissaan.

Käytyään lääkärillä Seanilla todettiin sama tauti kuin Ryan-veljellään: kivessyöpä. Veljen diagnoosista oli ehtinyt kulua vain kolme viikkoa.

Vaikka kaksosen sairastuessa syöpään tämän sisarusta tavallisesti suositellaan tarkastamaan oma terveydentilansa, on The Mirrorin haastatteleman lääkärin mukaan poikkeuksellista, että syöpäkasvaimet löytyvät näin lyhyen ajan kuluessa toisistaan.

Kaksoset rohkaisevat miehiä tutkimuksiin


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Nyt 24-vuotiaat kaksoset haluavat nostaa kivessyövän oireet ihmisten tietoisuuteen. Kivessyöpä on nuorten miesten yleisin pahanlaatuinen kasvain, mutta oireiden myöntäminen voi kaksosten mukaan olla miehillä noloa.

Tyypillisiä kivessyövän oireita ovat toisen kiveksen suurentuminen tai siitä löytyvä kyhmy. Jokaista kiveksestä löytyvää kyhmyä tuleekin pitää pahanlaatuisena, kunnes lääkäri toisin todistaa.

Kivessyövän lähettämät etäpesäkkeet puolestaan voivat aiheuttaa selkä- ja vatsakipuja, yskää, veriyskää ja hengenahdistusta.

Collardien perhe haluaa miesten lisäksi muistuttaa oireista lääkäreitä, jotta nämä diagnosoisivat taudin oikein. Ryanin hoitoon pääsy viivästyi lääkärien virheiden vuoksi – kenties ratkaisevalla tavalla.

– Kaikki oireet huusivat kivessyövän puolesta. Olen vihainen, kertoo Ryan.

Nuori mies taistelee edelleen aggressiivista syöpää vastaan. Kasvaimet ovat levinneet hänen kiveksistään vatsaan sekä keuhkoihin.

Seanin kyhmy saatiin puolestaan leikattua, joten hän pystyy seisomaan täysissä voimissaan veljensä rinnalla.

***

0:29

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja