22 vuotta vanha kylpyhuoneen kaappi pääsi yllättämään – Tiina koki hulvattoman ahaa-elämyksen: "Ehkä nopein pintaremontti ikinä"

0:29

Suojamuovi pysyi paikallaan Tiinan kylpyhuoneen kaapin ovessa 22 vuotta.

Tiina, 36, asuu vuonna 1997 rakennetussa vuokra-asunnossa. 22 vuotta vanha asunto pääsi yllättämään, kun kylpyhuoneen kaapin pinnasta löytyi vuosikymmeniä vanha suojamuovi.

"Olin katsellut hieman rispaantunutta kaapin ovenreunaa jo pitkään..."

Kaikki alkoi, kun Tiinan perheen kylpyhuoneeseen tehtiin vuokranantajan toimesta täydellinen pintaremontti. Yksi asia jäi harmittamaan – nimittäin kylpyhuoneen kaappi.

– Kylpyhuone oli alkuperäiskunnossa, ja nurkassa oli korkea, peltinen pyykkikaappi seinään kiinteästi kiinnitettynä. Kylpyhuoneeseen tehtiin täydellinen pintaremontti, jossa sauna, lattia, seinät ja katto uusittiin, mutta harmiksemme vanha kaappi tuotiin kuitenkin takaisin remontin jälkeen eikä sitä vaihdettu uuteen, Tiina kuvaa.

– Olin katsellut hieman rispaantunutta kaapin ovenreunaa jo pitkään, mutta jotenkin luullut, että kaappi on vaan vanhuuttaan huonokuntoinen enkä kiinnittänyt tarkemmin huomiota.

Pinta irtosikin yllättäen

Eräänä päivänä Tinna  kuitenkin katsoi kaappia tavallista tarkemmin. Silloin totuuskin paljastui.

– Kun kynnellä koitin raaputtaa, alkoikin pinta irrota ja koin ahaa-elämyksen: ei ole totta, tämähän lähtee irti.

Kaapin ovessa oli ollut suojamuovi 22 vuoden ajan. Tiina itse on asunut asunnossa jo kymmenen vuotta eikä koskaan huomannut asiaa.

– Irrotin muovin kaapin pinnasta, ja sen alta paljastui valkoisempi, kiiltävämpi ja naarmuton pinta.

Suojamuovi pysyi paikallaan 22 vuotta

Remontin aikana Tiina miehineen oli haaveillut, että vanha, kellertynyt kaappi vietäisiin roskalavalle. Nyt tilanne on muuttunut.

– Kaappi on taloyhtiön omaisuutta ja kuului kiinteästi kylppäriin, joten emme itse uskaltaneet heittää sitä pois. Nyt, kun kaapista kuoriutuikin uusi pinta, se saa jäädä ja taidamme hankkia siihen uuden, modernimman kahvan, niin se sopii muihin kalusteisiin.

Muovipinnoite oli 22 vuoden ajan pitänyt niin sanotusti tiukasti pintansa kaapin ovessa.

– Muovi oli niin tiiviisti kaapin pintaan kiinnitetty, että sitä oli käytännössä mahdoton huomata muualta kuin reunoista, jotka olivat vuosien kuluessa pikkuhiljaa alkaneet rispaantua, Tiina sanoo.

– Kaappi on ollut kaikki vuodet kiinteästi ruuvattuna nurkkaan, joten pinta ei ole päässyt naarmuuntumaan siirtelyistä, Tiina kuvailee.

"Ehkä nopein pintaremontti ikinä"

Tiina päätti jakaa hauskasta sattumuksesta kuvan myös Facebookissa. "Remonttiyllätys" huvitti monia.

– Tuli paljon kommentteja, joista monissa ihmiset sanoivat, että tämä on ehkä nopein pintaremontti ikinä, Tiina sanoo.

– Oli hauska lukea myös kohtalotovereista, jotka olivat muun muassa valittaneet valmistajalle uusien kaapinovien "väärää" pintaa, ostaneet "sinirosterisia" kodinkoneita ja oli siellä yli 30 vuotta vanha mikroaaltouunikin, jossa oli vielä suojamuovit päällä.

Nyt vanhan kaapin "uusi" pinta kiiltelee uutuuttaan. Se myös sopii hyvin kylpyhuoneen uusiin, valkoisiin seinälaattoihin.

– Jää nähtäväksi, säilyykö uusi pinta yhtä kauan naarmuttomana kuin suojamuovi!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja