Mainos

22-vuotias opettajaopiskelija murhattiin raa'asti kadulle Ruotsissa – pari viikkoa myöhemmin hänen kaksoisolentonsa menetti henkensä: "He ovat kopioita”

2:08
Katso uutisjuttu: Rikollisjengien väliset yhteenotot ovat raaistuneet Ruotsissa. Poliisin mukaan aseenkäyttö on lisääntynyt ja suuntauksena on ollut, että rikolliset eivät ammu enää pelotellakseen vaan tappaakseen.

22-vuotias opettajaopiskelija saattoi joutua rikollisjengiläisen koston kohteeksi erehdyksen vuoksi.  

Lokakuussa 2018 Ruotsissa Segeltorpin lähiössä Tukholman lähistöllä murhattiin 22-vuotias Shayan. Mies ammuttiin automaattiaseella keskellä katua. Nopeasti ajateltuna tapahtuma kuulostaa rikollisryhmien väliseltä välienselvittelyltä.

Poliisi alkoi jo varhaisessa vaiheessa tutkintaa epäillä, ettei tällä kertaa kyse ollut elintilaa itselleen raivaavista pitkän linjan rikollisista, sillä nuoren miehen profiili vaikutti kaikkea muulta kuin rikolliselta. Shayan oli nuhteeton opettajaopiskelija, joka oli ollut poistumassa ravintolasta polttamasta vesipiippua serkkunsa kanssa.

Poliisi arveli, että ampuja oli erehtynyt henkilöstä. Ampujan henkilöllisyys saatiin ripeästi selville sivullisen silminnäkijähavainnon ja viranomaisille tekemän puhelun avulla.

25-vuotias epäilty pakeni murhapaikalta moottoripyörällä, ja poliisi löysi moottoripyörän ja sen satulaan piilotetun aseen samana iltana.

Tutkinnassa päästiinkin vihille tapahtumien todellisesta kulusta varsin nopeasti ja palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Tutkinnan viimeisimmistä käänteistä kirjoittavat esimerkiksi Expressen, Dagens Nyheter ja Aftonbladet.

Epäillyn ystävä murhattiin vuonna 2017

Selvisi, että 25-vuotiaan epäillyn ystävä ammuttiin kuoliaaksi tammikuussa 2017 Vårby gårdin lähiössä Tukholman lounaispuolella. Murha on edelleen selvittämättä, mutta poliisin mukaan uhrin ystävät ovat syyttäneet murhasta kilpailevaa rikollisverkostoa.

Viime syksynä poliisi pelkäsi, että eräs 21-vuotias henkilö oli vaarassa uhrin ystävien suunnitteleman koston vuoksi. Poliisi kertoi vaarasta kohteelle, mutta tämä nauroi kuullessaan siitä.

Kolme viikkoa Shayanin murhan jälkeen 21-vuotias henkilö ja hänen saman ikäinen ystävänsä ammuttiin kuoliaaksi heidän istuessaan autossa Hallonbergenissä Tukholman pohjoispuolella.

"He ovat kopioita toisistaan"

Poliisin tutkimusten edetessä useat ihmiset ovat huomauttaneet, miten saman näköisiä Shayan ja koston alkuperäisenä kohteena ollut 21-vuotias olivat. Erään todistajan mukaan ”he ovat kopioita” toisistaan.

Myös eräs poliisin saama vihje väitti, että ampuja erehtyi henkilöstä.

– Mies tapettiin vahingossa. NN luuli ampuvansa vihollisensa, koska he näyttävät samalta. NN sai vihjeen joltakulta ravintolassa. Perustuu varmaan lähteeseen, ”Shayanin ystävä” -nimellä allekirjoitetussa vihjeessä luki. NN viittaa epäiltyyn.

Myös tulevassa oikeudenkäynnissä poliisin tutkinnan päälinjana on se, että epäilty erehtyi henkilöstä, ja Shayan joutui luodin eteen tämän erehdyksen vuoksi.

25-vuotias epäilty on kiistänyt syyllisyytensä murhiin. Tutkinnan edetessä poliisi on kuulustellut ja pidättänyt myös useita alaikäisiä epäiltyinä avunannosta murhaan, kertoo Aftonbladet. Osasta heihin kohdistuneista epäilyistä on luovuttu tutkinnan aikana.

Otsikkoa muokattu 10:28: Aiemmin otsikossa puhuttiin virheellisesti lääkäriopiskelijasta. Uhri oli opettajaopiskelija. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja