Koulumatkalla olleet lapset todistivat murhaa Ruotsissa – paikallismedia: "Ne ampuvat! Ne ampuvat!"

Etelä-Ruotsin Helsingborissa koululaiset, näiden vanhemmat ja opettajat ovat järkyttyneitä tiistaisesta henkirikoksesta. Mies ammuttiin kuoliaaksi vain korttelin päässä paikallisesta koulusta, kertoo Aftonbladet.

Rikoksesta tekee entistä järkyttävämmän se, että se tapahtui aamuvarhaisella, kun koululaiset olivat matkalla kouluun. Usea lapsi, vanhempi ja opettaja todisti tapahtunutta, ja paikalla olleet opettajat osallistuivat yrityksiin pelastaa ammutun miehen henki.

Koululaisia ja vanhempia aivan vieressä

Nelikymppinen mies ammuttiin kuoliaaksi noin kello kahdeksalta aamulla. Parvekkeeltaan tapahtumia todistanut Lina kertoo Aftonbladetille, että näki kolmen aikuisen ja viiden lapsen paenneen laukauksia tapahtumahetkellä.

– Lapset ja vanhemmat juoksivat ja huusivat: "He ampuvat! He ampuvat!" He olivat olleet tarkalleen ampumisen vierellä, Lina kertoo lehdelle.

Paikallisen koulun rehtori taas kertoo lehdelle, kuinka töihin matkalla ollut koulun opettaja oli syöksynyt uhrin auton luo ja muiden opettajien sekä sivullisten kanssa auttanut uhrin ulos ja aloittanut paineluelvytyksen. Mies kuoli vammoihinsa.

Lapset ja opettajat järkyttyneitä

Rehtori kertoo, että niin koulun henkilökunta, oppilaat kuin vanhemmatkin ovat järkyttyneitä tapahtuneesta. Rikosta todistaneille on järjestetty apua.

Parvekkeella tapahtumat nähnyt Lina kertoo rikollisten toiminnan suututtavan häntä.

– Minua suututtaa se, että se tapahtuu siellä missä ihmiset elävät ja kun moni on matkalla kouluun, hän toteaa.

Epäillään rikollisten välienselvittelyjä

Torstaina SVT kertoi, että uhri oli eräästä palkkamurhasta syytetyn miehen veli. Tilatuksi väitetty murha olisi kohdistunut erääseen alueen merkittävään rikollisvaikuttajaan. SVT:n mukaan onkin mahdollista, että ampumatapauksen taustalla on rikollisten välinen kosto tai vastaava motiivi.

Poliisilla ei ainakaan torstaina ollut vielä kiinni ketään epäiltynä rikoksesta.

Ruotsia on piinannut jo pidempään rikollisten välinen väkivalta, jossa on käytetty niin ampuma-aseita kuin räjähteitä. Tilannetta on luonnehdittu rikollisjengien väliseksi sodaksi. Poliitikoilta on vaadittu toimia jengi- ja muun väkivaltarikollisuuden aisoihin saamiseksi.

Maailmanselittäjät: Jengiväkivalta piinaa Ruotsia 10:50

Jengiväkivalta piinaa Ruotsia, mutta miksi? Katso keskustelu Maaillmanselittäjissä!

Lue myös:

    Uusimmat