21-vuotias henkilökohtainen avustaja kertoi “naksahtaneensa” ja murhanneensa asiakkaan – oikeus määräsi mielentilatutkimukseen

Haastattelussa sadan henkirikoksen mies asianajaja Kari Eriksson 8:10
MTV Uutisten Rikospaikka-ohjelmassa haastateltiin aiemmin asianajaja Kari Erikssonia, joka on avustanut kymmeniä henkirikoksen tekijöitä oikeudessa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus on antanut välituomion tapauksessa, jossa 21-vuotiasta henkilökohtaista avustajaa syytetään vanhuksen murhasta Lappeenrannassa. 

Käräjäoikeus määräsi 21-vuotiaan miehen mielentilatutkimukseen. Asian käsittelyä lykätään siihen saakka, kunnes mielentilatutkimus on valmistunut.

Tavanomaisesti tulosten valmistuminen vie useita kuukausia.

Syytetty pyysi itse päästä mielentilatutkimukseen, syyttäjä sen sijaan vastusti vaatimusta. Mies pidetään edelleen vangittuna. 

Syytteen mukaan mies halusi eroon peliveloistaan ja surmasi syyskuun alussa puolustuskyvyttömän vanhuksen, jonka henkilökohtaisena avustajana hän oli toiminut kolmen vuoden ajan.

Siirsi rahat, meni asunnolle

Käräjäoikeuden mukaan henkirikoksen motiivina oli rahapula, jonka miehen päihde- ja peliriippuvuus oli aiheuttanut. Mies oli siirtänyt naisen tililtä rahaa omalle tililleen 25 000 euroa. Varat hupenivat nettiostoksiin, pelaamiseen ja päihteiden hankkimiseen. 

Rahojen siirtämisen jälkeen mies oli mennyt naisen asunnolle, vaikkei hänellä ollutkaan työpäivä. Vanhus päästi miehen sisään.

Syytteen mukaan nuori mies oli lyönyt naista useita kertoja vasaran tylpällä päällä päähän ja kuristanut häntä. Ruuminhävitysaikeet jäivät puolitiehen.

Todistajana kuultu henkilö kertoi miehen soitelleen ja puhuneen outoja veriteon jälkeen.

– Hän sanoi naksahtaneensa ja surmanneensa jonkun asiakkaansa. Sellainen kuva minulle ainakin jäi. Hän ei puhunut miehestä tai naisesta, eikä iästä, vaan ainoastaan asiakkaasta, muistelisin, todistaja kertoi kuulusteluissa.

– En uskonut heti, koska asia tuntui niin uskomattomalta. Hän puhui jostakin kolauksesta, mutta hän ei puhunut sen tarkemmin, mitä oli tapahtunut.

Miestä syytetään muun muassa murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.
Mies on myöntänyt syytteet.

Lue myös:

    Uusimmat