20 vuotta satuhäistä! Kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit muistelevat koskettavasti suhteensa alkua

Norjan kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit ovat olleet naimisissa jo 20 vuotta.

Norjan kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit  viettävät 25. elokuuta jo 20. hääpäiväänsä. Hovi julkaisi merkkipäivän kunniaksi Instagram-tilillään liudan kuvia hääpäivältä sekä Haakonin ja Mette-Maritin yhteisistä vuosista, ja onnitteli kruununprinssiparia.

– Onnittelut! Kruununprinssipari avioitui päivälleen 20 vuotta sitten Oslon tuomiokirkossa, kuvateksti kuului.

Voit selata kuvia niiden päälle ilmestyvistä nuolista:

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

Pari tapasi toisensa ensimmäisen kerran 1990-luvun lopulla rockfestivaaleilla. Mette-Marit flirttaili avoimesti siniveriselle komistukselle, sillä ei uskonut mahdollisuuksiinsa Haakonin suhteen. Toisin kuitenkin kävi, ja pariskunta sai toisensa Oslon tuomiokirkossa 25. elokuuta vuonna 2001.

– Hän näki minut ja hän ymmärsi minua. Hän oli utelias, Mette-Marit muisteli parin hääpäivän alla Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle antamassa haastattelussa suhteen alkutaivalta.

Myös kruununprinssi Haakon muisteli koskettavasti ensikohtaamista.

– Tämä vaalea maalaistyttö etelästä teki minuun vaikutuksen. Sen huomaa, kun Mette-Marit astuu huoneeseen. On olemassa voima, jota ei ole helppoa sivuttaa.

Suhde aiheutti alkuun Norjassa kohun, sillä Mette-Marit oli pienen Marius-pojan yksinhuoltaja ja lisäksi hänen nuoruuteensa kuului rankkaa juhlimista sekä huumeidenkäyttöä, jonka hän itse myönsi avoimesti vain muutamia päiviä ennen häitä järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: 17-vuotias prinsessa Ingrid Alexandra ja 15-vuotias prinssi Sverre Magnus

Norjalaiset ovat olleet huolissaan kruununprinsessan voinnista varsinkin koronapandemian aikana, sillä tämä sairastaa kroonista keuhkosairautta.

Hovi tiedotti aiemmin tällä viikolla, että prinsessa Ingrid Alexandra oli sairastunut koronaan ja sairastaa perheen kotona Skaugumissa. Muuhun perheeseen virus ei kuitenkaan hovin tiedotteen mukaan ollut tarttunut.

Lue myös:

    Uusimmat