Suuri huoli leijuu taas keuhkosairautta potevan Mette-Maritin yllä – asteli edustustilaisuuteen säkenöivä hymy kasvoillaan

Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin terveydentila on puhuttanut jälleen. Hovin tuoreet somejulkaisut antavat kuitenkin ymmärtää, että 47-vuotias kruununprinsessa voi hyvin.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidning uutisoi hiljattain Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin yllä leijuvasta huolesta. Norjan hovi tiedotti vuonna 2018, että kruununprinsessalla on diagnosoitu harvinainen krooninen keuhkosairaus, jonka vuoksi hän kuuluu myös koronaviruksen riskiryhmään.

Kruununprinsessan terveyden todellista tilaa on sen jälkeen spekuloitu säännöllisesti. Viimeisimmäksi huolta on nostanut se, että Mette-Marit oli muuttanut aiemmin julkisen Instagram-tilinsä yksityiseksi – joskin kruununprinsessalla on yhä 300 000 seuraajaa.

Siinä missä Britannian prinssi Williamista ja herttuatar Catherinesta julkaistiin kuvia, kun nämä saivat koronarokotteet, on Norjan kruununprinssipari pitänyt asian suhteen matalampaa profiilia.

Norjalaislehti Se og Hørin kuninkaallisasiantuntija Anders Johan Stavseng kertoi kuitenkin huhtikuussa Svensk Damtidningille hovin vahvistaneen, että Mette-Marit ja kruununprinssi Haakon ovat saaneet rokotteet.

Myös kruununprinssi on saanut vastailla vaimonsa terveydentilaa koskeviin kysymyksiin.

– Hän toimii kuten me muutkin. Hän pyrkii seuraamaan terveysviranomaisten ohjeita, Haakon on sanonut ruotsalaislehden mukaan.

Tällä viikolla Mette-Marit nähtiin kuitenkin jälleen aviomiehensä rinnalla edustamassa Oslon eteläpuolella sijaitsevassa Fredrikstadin kaupungissa sijaitsevan museon avajaisissa. Mustaan printtikuvioituun mekkoon ja aurinkolaseihin sonnustautunut kruununprinsessa hymyili säteilevästi, kun kruununprinssi Haakon leikkasi museon avajaisnauhan.

Päivää aiemmin hovi julkaisi Instagram-tilillään kuvia ja videoita, joissa Mette-Marit ja Haakon meloivat täyttä häkää. Tuoreista kuvista voisi siis päätellä, että kruununprinsessan vointi on hyvä, vaikka hovi kertoi hänen sairaudestaan tiedottaessaan, että keuhkosairaus saattaa tulevaisuudessa vaikuttaa kruununprinsessan työkykyyn.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne myös tästä.

– Minä ja kruununprinssi päätimme kertoa tästä nyt, koska tulevaisuudessa voi olla tarpeellista suunnitella ajanjaksoja ilman virallista ohjelmaa, riippuen taudin aktiivisuudesta ja hoidosta, Mette-Marit kertoi tuolloin.

Kruununprinsessan mukaan hänen tavoitteenaan on kuitenkin jatkaa töitä mahdollisimman normaalisti.

– Vaikka tällainen diagnoosi rajoittaa ajoittain elämääni, olen iloinen siitä, että se löydettiin näin varhain. 

Viime aikoina kruununprinssipari onkin monien muiden kuninkaallisten tapaan hoitanut edustustehtäviään etänä kotoaan käsin, ja myös Mette-Marit on osallistunut työhön aktiivisesti.

Mette-Marit on myös aiemmin pandemian aikana julkaissut pirteitä kuvia sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun spekulaatioit hänen terveydentilastaan ovat alkaneet.

Lue myös:

    Uusimmat