Mainos

2- ja 3-vuotiaita pidettiin hirveissä oloissa Briteissä – isälle vankeutta

Briteissä perheenisä on saanut vankeutta kohdeltuaan kaltoin 2- ja 3-vuotiaita lapsiaan. Mies piti lapsia rakentamassaan erillisessä huoneessa, jossa lapset asuivat lian keskellä ja kommunikoivat vain huutamalla, kertoo muun muassa Britannian Metro-lehti.

Tapaus paljastui Derbyssa, kun naapuri oli soittanut poliisille kuultuaan lasten jatkuvaa itkua.

Sekä mies että hänen vaimonsa ovat myöntäneet lasten heitteillejätön. Mies passitettiin 29 kuukaudeksi vankilaan. Naisen tuomio on vasta tulossa. Brittioikeus ei julkaissut vanhempien nimiä suojellakseen lapsia.

Metro-lehden mukaan perheen äiti oli vuodepotilaana. Isää puolustanut asianajaja sanoi isän epäonnistuneen tehtävissään.

– Hänen vaimonsa oli täysin vuoteen omana ja isä hoiti sekä vaimoa että lapsia. Hän epäonnistui surkeasti, asianajaja totesi oikeudessa.

Sosiaaliviranomaiset löysivät lapset t-paidoissaan ja ulostetta varpaiden välissään. Huoneen seinät ja lattia olivat lian peittämät. Lapsilla oli löytöhetkellä myös haavoja sekä päässään täitä. Oikeudessa kerrottiin, että lapset osasivat vain yhden sanan: auto.

Noin 40-vuotias isä oli myös rakentanut lapsille erillisen sellin, johon he joutuivat itkiessään. Yläkerrassa asuva naapuri oli huolestunut kuultuaan lasten itkevän usein öisin. Hän kertoi myös päättäneensä soittaa poliisille, kun hän kerran ulos lähtiessään kuuli lapsen itkevän oven takana, jossa tämä itki edelleen tunti myöhemmin, kun naapuri palasi kotiin.

Oikeuden tuomari totesi, että vaikka lasten huone oli saastaisessa kunnossa, oli perheen muu asunto siisti. Lisäksi jääkaappi oli täynnä ruokaa ja lapsille oli sekä leluja että vaatteita, jotka olivat yhä paketeissaan. Vankihuoneessa lapsilla oli leluina muutama auto.

Metro-lehden mukaan perheen isä ei osoittanut katumuksen merkkejä. Sen sijaan hän sanoi olevansa pahoillaan niiden puolesta, jotka joutuvat ottamaan seuraavaksi vastuun 3-vuotiaasta lapsesta, jonka käytökseen hän oli erityisen suivaantunut.

Oikeuden tuomarin mukaan vakava kaltoinkohtelu jatkui kahden kuukauden ajan.

– Kyse oli kahdesta kuukaudesta, mutta tällaisissa olosuhteissa kaksi kuukautta lapsille on pitkä aika. On vaikea arvioida millaisia seuraamuksia tästä on heille jatkossa.

Lapset tutkineen lääkärin mukaan heidän kehityksensä on viivästynyt. Lapset ovat nyt sijaisperheessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.