19-vuotiaasta Eeli Tolvasesta kirja, superlupaus hämmentyi: "Tuli fiilis, että mikäs homma tämä on"

Eeli Tolvanen - kohti kiekkohuippua 6:50

Suomalaisesta superlupauksesta Eeli Tolvasesta kirjoitetaan 19-vuotiaana kirja. Asia tuotiin esille aamun Huomenta Suomessa, jossa vieraana olivat sekä Tolvanen että kirjan kirjoittava, MTV3:n uutisankkurina tutuksi tullut Keijo Leppänen.

Tolvanen ja Leppänen ovat tunteneet toisensa jo useamman vuoden ajan, sillä yksi Leppäsen pojista pelasi samassa joukkueessa Tolvasen kanssa nuorempana.

Tolvanen myönsi yllättyneensä, kun hän kuuli ensimmäistä kertaa kirjaideasta.

– Kyllä se aika hullulta tuntui. Tuli vähän sellainen fiilis, että mikäs homma tämä oikein on. Sitten kun istuttiin alas ja kuulin vähän, mitä on tarjolla, niin tuli hyvä fiilis. Tämä on erilainen ja tästä voi tulla jotain, Tolvanen sanoi Huomenta Suomessa.

Leppäsen mukaan kirja hiotaan loppuun kesän aikana ja julkaistaan syksyllä.

Tausta-ajatuksena on se, että tässä kirjassa ei katsota vain menneeseen ja kerrata tapahtuneita asioita.

– Miksi aina pitää katsoa taaksepäin, miksei voisi katsoa eteenpäin?, Leppänen pyöritteli.

– Miksei voida kertoa siitä, mitä jo huikean läpimurron tehnyt pelaaja ajattelee vaikkapa vanhemmistaan, kannattajistaan, koulunkäynnistä, yllättävästä pompusta julkisuuteen ja vaikkapa siitä, miten vielä kaksi vuotta sitten hän tarvitsi isänsä rahoitusta harrastukseen. Nyt hän on tilanteessa, missä rahaa tulee ovista ja ikkunoista sisään. Miten tähän kaikkeen suhtautuu ja miten kuuppa kestää, Leppänen avasi ideaa.

Tolvanen myöntää, että esimerkiksi raha-asioista ei ole kovin helppoa puhua.

– Olen kuitenkin tuntenut Keijon jo pitkään, ja meillä on olemassa luottamus, minkä myötä Keijon kanssa on helppo jutella asioista. Hän tietää myös vanhoja tarinoita ja osaa kysyä niistä, Tolvanen miettii.

Leppäsen mukaan kirja rakennetaan niin, että esimerkiksi nuoremmat innostuisivat herkemmin lukemaan.

– Tässä maassa on opetusministeriötä myöten puhuttu siitä, että nuoret miehet eivät lue. Jos he eivät lue tämänkään jälkeen, niin sitten nostan käteni ylös, Leppänen sanoi hymyillen.

– Tehdään sellainen, että he varmasti lukevat.

Tolvanen itse myöntää, ettei hänkään ole lukenut paljoa kirjoja esimerkiksi viime aikoina.

– Tämän luen, NHL-hyökkääjä naurahtaa.

Tolvanen aloitti tämän kauden KHL:ssä ja Helsingin Jokereissa, missä hän nakutti 49 runkosarjaotteluun 19 maalia ja 36 tehopistettä. Jokereiden kauden päättymisen jälkeen Tolvanen suuntasi nopeasti Nashvilleen, missä hän ehti pelata kolme runkosarjaottelua NHL-seura Predatorsin paidassa.

Kauden aikana Tolvanen on edustanut Suomea muun muassa olympialaisissa ja kevään MM-kisoissa.

Tolvasen ja Leppäsen koko haastattelu näkyy ylhäältä videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat