Mainos

18 vuotta siepattuna olleen Jaycee Dugardin päiväkirjamerkintöjä julki

Amerikkalaismedia on julkaissut otteita 18 vuotta vankina pidetyn Jaycee Dugardin päiväkirjoista. Vankeusaikana pidetyistä muistiinpanoista käy ilmi selkeästi lapsena siepatun Dugardin kokema piina ja yksinäisyys.

Maailmaa kohahduttanut tapaus paljastui viime elokuussa, kun lähes kaksi vuosikymmentä kateissa ollut Dugard löydettiinkin elävänä erään talon takapihalle rakennetusta vankilasta Kaliforniassa. Seksuaalirikollinen Phillip Garrido ja hänen vaimonsa Nancy olivat pitäneet Dugardia vankinaan siitä saakka, kun pariskunta oli kaapannut koulumatkalla olleen 11-vuotiaan tytön vuonna 1991.

Pitkän vankeutensa aikana Dugard sai kaksi lasta Phillip Garridon kanssa.

Nyt 29-vuotiaan Dugardin päiväkirjamerkinnät tulivat julki oikeusasiakirjoista, kun syyttäjä pyrki osoittamaan, että nainen ei halunnut olla missään tekemisissä entisten vangitsijoidensa kanssa. Epäiltyjen lakimiehet olivat pyytäneet oikeudelta Dugardin osoitetta, koska he olisivat halunneet olla omien sanojensa mukaan suoraan yhteydessä häneen.

- Miksi minulla ei ole valtaa omaan elämääni! En voi olla edes varma, että ajatukseni ovat omiani, Dugard kirjoitti päiväkirjassaan vuonna 2004. Kirjoituksista käy ilmi paitsi uhrin synkimmät pelot ja epätoivo myös Garridojen manipulointiyritykset tyttöä kohtaan.

- He tekivät jotain, mitä kukaan muu ei ikinä tekisi minulle. He maksoivat 200 dollaria ostaakseen minulle oman kissanpennun, 13-vuotias Jaycee kertoi kiitollisena vuonna 1993.

Vuosikymmen myöhemmin, vuonna 2003, hänen tunteensa olivat ristiriitaiset oman vapaudenkaipuunsa ja Garridojen suhteen.

- En halua satuttaa häntä (Philip Garridoa). Joskus ajattelen, että minun koko olemassaoloni satuttaa häntä. Miten voisin koskaan kertoa hänelle, että haluan olla vapaa. Vapaa menemään ja tulemaan oman mieleni mukaan --- En aio koskaan tuottaa hänelle sellaista kipua, mikäli pystyn sen estämään.

Seuraavan vuoden kirjoituksessaan Dugardin tunnelmat olivat kuitenkin jo paljon synkemmät.

- Tuntuu kuin uppoaisin. Pelkään, että haluan hallita elämääni… Tämän pitäisi olla minun elämäni, jolla voin tehdä mitä haluan. Mutta jälleen kerran hän esti sen.

Garridot ovat kiistäneet syyllisyytensä kidnappaukseen tai raiskaukseen.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.