18-vuotiasta odottajaa kritisoitiin litteästä raskausvatsasta – vastaa nyt arvostelijoille

Ensimmäistä lastaan odottava äiti on joutunut syyttävien katseiden alle ”liian pienen” vauvavatsansa vuoksi.

Kahdeksantoistavuotias Reanna Stephens pitää itsensä kunnossa terveellisen vegaaniruokavalion ja joogan avulla. Nämä asiat saattavat olla syy myös siihen, miksi naisen vauvavatsa on pysynyt todella pienenä seitsemännelle kuulle edenneestä raskaudesta huolimatta. 

Vaikka raskaus on iloinen asia, tavallista pienemmällä vauvavatsalla on myös kääntöpuolensa. Stephens kertoo saavansa jatkuvasti arvostelevia kommentteja täysin tuntemattomilta ihmisiltä. Osa ihmisistä on naisen mukaan epäillyt vauvan terveyttä, osa puolestaan syyttänyt häntä raskauden teeskentelystä.

– Minulle on jopa sanottu, että minun ei pitäisi hankkia vauvaa, jos en osaa ruokkia edes itseäni, vaikka ihmisillä ei ole aavistustakaan ruokavaliostani tai elämäntavastani, Stephens toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ihmisten kommentit todella suututtavat minua. Yritän pysyä rauhallisena, sillä tiedän, että sekä minä että vauvani olemme terveitä.

Pieni vauvavatsa kulkee suvussa 

Stephens kertoo, että hänen vauvansa on kasvanut joka kuukausi toivotulla tahdilla, ja että vatsan koolla ei ole mitään tekemistä lapsen terveydentilan kanssa. Stephensin raskaus on nyt edennyt seitsemännelle kuulle, ja hänen poikavauvansa on tarkoitus syntyä huhtikuussa.

– Rakastan pientä vauvavatsaani. Se ei ole iso, mutta minusta se on täydellinen omalla tavallaan. Se on minun vartaloni ja minun vauvavatsani, ei kenenkään muun, Stephens toteaa.

Vaikka ilkeät kommentit turhauttavat, Stephens kertoo saavansa tukea lähipiiriltään, etenkin äidiltään, joka on aikoinaan joutunut kohtaamaan samanlaisia ongelmia omana raskausaikanaan.

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja