18 vinkkiä: Näin poseeraat valokuvissa kuin supertähti!

Tähän aikaan vuodesta eteen tulee jatkuvasti tilanteita, joissa pitäisi edustaa kuvissa. Hääjuhlissa, ristiäisissä ja kaverin järjestämissä bileissä salamavalo räiskyy koko ajan.

Sinusta saattaa tuntua siltä, että kaikki muut näyttävät kuvissa upeilta paitsi sinä. Suusi on liian auki, silmäsi kiinni tai asentosi sellainen, että näytät kymmenen kiloa todellisuutta painavammalta.

Perusvirheet valokuvissa on helppo välttää, kun tiedät yksinkertaiset kikat, joita julkkiksetkin suosivat punaisella matolla poseeratessaan. Lue 18 vinkkiä valokuvissa onnistumiseen!

1. Silmät kiinni kuvissa

Jos silmäsi ovat usein puoliksi tai kokonaan kiinni kuvissa, kokeile tätä kikkaa: sulje silmäsi pariksi sekunniksi juuri ennen kuvan ottamista. Avaa silmäsi hitaasti. Näin räpytät silmiäsi vähemmän salamavalon räiskähtäessä.

2. Vältä kaksoisleuka

Katsot sinusta otettua kuvaa, ja jostain kumman syystä sinulla komeilee kuvassa kaksoisleuka. Tee ensi kerralla näin: venytä kaulaasi ylöspäin ja työnnä leukaasi sentin verran eteenpäin. Paina leukaa hieman alaspäin. Kuulostaa hölmöltä venytellä kaulaa kuvissa, mutta näin vältät kaksoisleukaefektin.

3. Huolehdi, että meikkisi on oikeansävyinen

Vertaile meikkivoiteen sävyä kaulasi sävyyn, ja valitse mahdollisimman täsmällinen sävy ihollesi. Liian vaalea tai liian tumma meikkivoide korostuu kuvissa. Varjostus on tärkeää, mutta älä laita liikaa aurinkopuuteria. Poskipuna on ehdoton meikkituote kuvia varten: pinkki puna ehkäisee vampyyrilookin.

4. Sädehtivät silmät

Taivuta ripsesi, käytä mustaa ripsiväriä ja rajaa silmäsi huolellisesti. Kokeile myös käyttää silmätippoja. Muista laittaa silmätipat ennen meikkaamista, ettei silmämeikkisi leviä! Näin silmäsi sädehtivät kuvissa kuin supertähdillä.

5. Matki itseäsi

Jokaisella meistä on erilainen vartalo ja kasvot, ja siksi ei välttämättä kannata ottaa mallia muilta kuvissa onnistuneilta. Kokeile sen sijaan tätä: tarkastele kuvia, joissa olet onnistunut näyttämään hyvältä. Kiinnitä huomiota asentoihisi ja ilmeisiisi. Toista onnistuneet eleet ensi kerralla kuvaustilanteessa. Näin löydät parhaat kulmasi, ja opit tietämään, mitkä asennot toimivat juuri sinulla.

6. Liian leveä irvistys

Luulet hymyileväsi valloittavasti, mutta näytät kuvassa lähinnä irvistävältä sudelta. Hampaasi eivät myöskään näytä ihan samalta kuin julkkisten hohtavan valkoiset hammasrivistöt. Kokeile tätä klassista punaisen maton valokuvahuijausta: paina kielesi kärki ylähampaidesi taakse kiinni samalla, kun hymyilet kuvassa. Kielitemppu estää liian leveän hymyn.

7. Käytä astetta tummempaa kulmaväriä

Hyvin muotoillut ja tummat kulmakarvat kehystävät kasvojasi upeasti. Käytä siis rohkeasti astetta tummempaa kulmakynää juhlissa ja muissa valokuvaustilanteissa.

8. Tee hiuksistasi kiiltävät

Latteat, harmaat hiukset voivat pilata muuten onnistuneen kuvan. Suihkuta hiuksiisi kiiltosuihketta ennen kuvan ottamista. Näin kutrisi näyttävät yhtä upealta kuin kuumimmilla julkimoilla.

9. Punaiset silmät

Katso suoraan valoon juuri ennen kuvan ottamista. Kirkas valo pienentää pupillejasi, ja vältät tämän konstin avulla punaiset silmät kuvassa.

10. Älä katso suoraan kameraan

Suoraan edestä napattu kuva on melkein aina huono idea. Käännä kasvojasi pari astetta sivulle, ja olemuksessasi on heti enemmän syvyyttä.

11. Tässä asennossa et näytä paksulta

Kyllä, tämä asento on täydellinen klisee punaisella matolla, mutta se todella toimii. Nojaa koukistetulla kädellä lantiotasi vasten. Jätä toinen käsi roikkumaan sivulle. Taivuta vartaloasi hiukan sivuttaiseen asentoon, siten, että koukistettu käsi on kameraa kohti. Pidä myös kasvosi vähän sivuttaisessa asennossa. Huomaat, että näytät heti hoikemmalta kuvassa!

12. Kiinnitä huomiota taustaan

Vaalea seinä on paras tausta onnistuneelle kuvalle. Vältä poseeraamasta tilassa, joka on täynnä tavaraa ja värejä.

13. Käytä kirkasta huulipunaa

Kirkas huulipuna saa sinut näyttämään nuoremmalta. Tummasävyinen huulipuna korostaa ryppyjä ja saa huulesi näyttämään kapeilta.

14. Älä välttele kameraa

Jos ensimmäinen otos ei olekaan onnistunut, älä pelästy ja ala vältellä kameraa kuin ruttoa. Poseeraa rohkeasti kameralle, ja yksi otoksista onnistuu varmasti.

15. Ei alhaaltapäin otetuille kuville

Jos valokuvaaja on lyhyempi kuin sinä, niin istu mieluummin tuolille poseeraamaan. Alhaalta päin otettu kuva ei kaunista ketään.

16. Kiinnitä huomiota valaistukseen

Vältä kuvaustilanteita kirkkaan lampun valaistuksessa. Ohjaa valokuvaustilanne mieluummin vaikka ikkunan ääreen tai muualle, missä valo on sopivan pehmeä.

17. Pidä kädessäsi jotain esinettä

Esimerkiksi kukan tai kuohuviinilasin pitäminen kädessä tuo sinulle rentoutuneen ja suojatumman olon kuvaustilanteessa. Voit myös peittää aran kohdan vartalostasi kukkakimpun avulla.

18. Unohda iskusanat

Muistatko sen koulukuvaustilanteen, kun kuvaaja käskee kaikkia sanomaan ”hokkuspokkus” tai jotain muuta yhtä hölmöä? Kuvaajan tarkoitus on saada lapset hymyilemään kuvassa. Hölmöjen sanojen toistaminen voi kuitenkin tehdä suun ilmeestä kummallisen vääntyneen. Sanojen toistamisen sijasta ajattele jotain hauskaa vitsiä, niin hymysi näyttää luonnolliselta ja iloiselta. 

Lue myös:

    Uusimmat