16-vuotias suomalainen Ferrari-lupaus tykitti suvereeniin voittoon Monzassa

16-vuotias suomalaislupaus Luka Nurmi ajoi suvereeniin voittoon Ferrari Challengen Euroopan kilpasarjan Monzan osakilpailussa sunnuntaina.

Tamperelainen Nurmi lähti sunnuntain kilpailuun paalupaikalta ja johti kisaa koko ajan. Hän löi toiseksi sijoittuneen tanskalaisen Michelle Gattingin 3,83 sekunnilla, ja ero olisi ollut kaikella todennäköisyydellä huomattavasti suurempi, jos kisaa ei olisi keskeytetty kerran ja turva-auto ei olisi tullut myöhemminkin radalle.

Tanskalaista Formula Racing -tiimiä edustava Nurmi ajoi Monzassa paalupaikalle lauantainakin, tuolloin Ferrari Challenge -sarjan kierrosennätyksellä 1.48,644. Lauantain kisassa italialainen Tommaso Rocca kuitenkin osui heti ensimmäisessä mutkassa Nurmen kylkeen, ja hän joutui keskeyttämään.

Monzassa ajettiin nyt kauden ensimmäiset osakilpailut. Seitsemän kisaviikonloppua sisältävä sarja jatkuu vappuviikonloppuna Itävallassa.

Kuskit ajavat kisat Ferrari 488 Challenge Evo -gt-rata-autoilla. Sarjan kisoissa ajetaan 30 minuuttia ja yksi kierros.

Nurmi on sarjan historian nuorin kuljettaja ja ajaa Ferrari Challengessa ensimmäistä kauttaan. Helmikuussa hänen kerrottiin solmineen Ferrarin kanssa kaksivuotisen sopimuksen sarjan ajamisesta.

Nurmi saavutti paikan Ferrarin tehdastallissa päihitettyään marraskuussa varikko- ja huoltopalvelut tarjoavan AF Corsen Italian Cremonassa järjestämissä testeissä muut testikuljettajat lähes kahden sekunnin erolla.

Nurmi on aiemmin ajanut kotimaisia ja kansainvälisiä karting-sarjoja ja Porschen tehdassarjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja