Mainos

16-vuotias mopokuski loukkaantui vakavasti – kypärä lensi metritolkulla törmäyksessä taksiin, ajopeliä epäillään viritetyksi: Poliisi huolestui moponuorten yleistyneestä tavasta

16-vuotias mopon kuljettaja loukkaantui vakavasti Varkaudessa keskiviikkoiltana.

Alustavien tietojen mukaan mopokuski törmäsi taksiin Kuoppakankaankadun ja Petäikönkadun risteyksessä kello 18.30. Taksissa oli matkustajia, mutta kukaan autossa olleista ei loukkaantunut.

Mopoilija toimitettiin sen sijaan sairaalaan, jossa nuorella todettiin luunmurtumia raajoissa ja päässä. Perjantaina selvisi, etteivät vammat ole hengenvaarallisia.

Turma sattui, kun 55-vuotiaan miehen kuljettama taksi oli kääntymässä risteyksessä vasemmalle. Suoraan tietä ajanut mopoilija törmäsi taksin kylkeen ja lensi useita metrejä auton katon yli Taksinkuljettaja kertoi, ettei nähnyt mopoilijaa ennen törmäystä.

Törmäyksessä myös mopoilijan kypärä irtosi. Se löytyi ehjänä 16 metrin päästä törmäyspaikasta. Mopo painui keulastaan täysin kasaan. Mopon nopeus oli törmäyshetkellä huomattava eikä tieltä löydetty jarrutusjälkiä.

Virittäminen ja kypärän käyttö huolena

Poliisi ilmaisi tapahtuneesta kaksi suurta huolenaihetta mopoilijoille sekä heidän vanhemmilleen. Mopon epäillään olleen viritetty tai jollain muulla tavalla muutettu niin, että kulkuneuvon rakenteellinen nopeus oli saatu huomattavasti sallittua vauhdikkaammaksi. Mopon tarkemmat tiedot saadaan vasta katsastuskonttorilta tutkimusten jälkeen.

– Poliisi muistuttaa, että mopojen virittäminen kulkemaan yli sallitun nopeuden on ensinnäkin lainvastaista, ja jos mopoa muutetaan niin , että sitä nopeuden perusteella on pidettävä moottoripyöränä, seuraa siitä huomattavan suuria vakuutusmaksuja, poliisi tiedottaa.

Poliisin tutkimusten perusteella kypärän kiinnityksessä ei ollut vikaa. Näin poliisi epäilee, että kypärä oli kiinnittämättä, mitä poliisi pitää myös yleistyneenä, huolestuttavana ilmiönä.

– Jos näin todetaan olleen, on hyvinkin todennäköistä että jos kypärä olisi ollut asianmukaisesti kiinni vakavilta päävammoilta olisi säästytty, poliisi jatkaa.

Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja molemmat kuljettajat ovat tutkinnan tässä vaiheessa epäiltyjä.

Poliisilla on tiedossa, että Varkauden seudulla on liikenteessä lukuisia viritettyjä mopoja.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja