16 lapsen äiti paljastaa, kuinka paljon rahaa perheellä menee viikossa ruokaan – yllätyitkö?

Australialainen suurperheen äiti säästää ruokaostoksilla tarttumalla tarjouksiin ja laittamalla varastoon hyvin säilyviä ruokia.

Kun 49-vuotias Jeni Bonell menee ruokakauppaan, joutuu hän miettimään muitakin kuin omia mielitekojaan. Queenslandissa asuva Jeni on 16 lapsen äiti. Lapsista 11 asuu edelleen vanhempiensa kanssa, mutta myös pesästä lentäneet aikuiset jälkeläiset syövät vanhempiensa luona säännöllisesti.

Voisi kuvitella, että 18-henkisen perheen ruokkimiseen kuluisi valtavat määrät rahaa. Jeni kuitenkin paljastaa News.com.au-sivustolle, että perheen ruokaostoksiin kuluu keskimäärin vain noin 600 Australian dollaria, eli noin 365 euroa, viikossa. Joskus rahaa menee enemmän, joskus vähemmän.

Jeni kertoo selvinneensä yhden viikon ruokaostoksista vain 451 dollarilla (noin 275 eurolla). Mutta minkä verran ruokaa sillä sai?

Melkoinen läjä ruokaa

450 dollarilla Jeni osti kuusi tusinaa kananmunia, 18 litraa maitoa, 30 kanankoipea, puolen kilon kinkun, kilon leikattua pekonia, neljä pakettia leikkeleitä, kaksi pussia juustoraastetta, kaksi kiloa jogurttia sekä kymmeniä yksittäispakattuja jogurtteja, kolme dippiä, salaatinkastiketta, majoneesia, yli litran verran kermaa ja 24 rullaa vessapaperia.

Lisäksi suurperheen äiti osti 4 kiloa perunoita, kaksi pussia porkkanoita, kaksi pussia omenoita, paketin sieniä, kaksi pussia viinirypäleitä, kolme banaaniterttua, kahta erilaista salaattia sekä vihreitä papuja.

Kuiva-aineista Jeni osti kolme pakettia kuivaspagettia, tölkillisen pastakastiketta, neljä purkillista maissia, kaksi tölkkiä hedelmämehua, puoli kiloa maapähkinävoita, Vegemite-levitettä, kalatahnaa, tuorejuustoa, sinappia, säilykelihaa, kaksi pussia sämpylöitä, neljä pakettia paahtoleipää, jättimäisen kasan pitkään säilyviä kerroskeksejä, kaksi pussia hot dog -sämpylöitä ja kaksi pussia pekonirullia. Mukaan tarttui myös kahvijuomajauheita, kuusi pakettia muroja ja mysliä sekä kymmenen litraa vettä sekä useita pulloja limsaa ja mehuja.

Pitkään säilyviä tuotteita ovat myös ruokaöljyt, sokeri sekä kuivahedelmät.

Aikamoinen läjä ruokaa, mutta melkoinen määrä myös syöjiä! Ja kuten huomata saattaa, ei yhtään eineksiä. Bonellin perheessä ruoka tehdään itse. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jeni aikoo ainakin ensi alkuun loihtia aineksia ainakin pastaa, aprikoosikanaa, hot dogeja ja tortilloja. Aterioista on tarkoitus tehdä sen verran suuria, että niistä riittää syötävää koko Bonellin perheelle – ylijäämät pakastetaan. Välipalat on tarkoitettu lapsille evääksi kouluun.

Hedelmiä ja vihanneksia kaupasta tarpeen mukaan

Loput viikon mittaan tarvittavat ruoka-aineet löytyvät kodin varastoista. Monet varastoon kertyneistä, pitkään säilyvistä ruoista on ostettu alennuksesta.

Myös tuoretuotteita, kuten leipää, voi pakastaa ja sulattaa tarpeen mukaan.

Sen sijaan huonosti säilyvien tuotteiden, kuten hedelmien, varastoja Jeni täyttää viikon mittaan.

Lue myös:

    Uusimmat