15-vuotias pelkää menettävänsä luksuselämänsä – äiti laski kuukausirahan 1000 dollariin

9:08

Dr. Phil -ohjelmassa vieraillut, luksukseen tottunut teinityttö kokee kuukausirahan alentamisen tekevän hänestä ”rahvaan” kertovat Yahoo News sekä The Cheat Sheet.

Julia säästi miehineen kumpainenkin vuodessa 10 000 euroa. Katso yllä olevalta videolta, miten säästäminen onnistuu!

Yhdysvaltojen Kaliforniassa ylenpalttista elämää koko ikänsä elänyt 15-vuotias Nicolette protestoi julkisesti kuukausirahansa alentamista 5000 dollarista 1000 dollariin. Euroiksi muutettuna teinin äiti laski kuukausirahaa liki 4200 eurosta reiluun 800 euroon.

Nicolette esiintyi äitinsä Ninan kanssa suositussa Dr. Phil -ohjelmassa.

– Joinain kuukausina hänen luottokorttilaskunsa oli yli 10 000 dollaria. Maksoin sen kiltisti, Nina-äiti sanoi.

Äiti uskoo rahoittaneensa Nicoletten luksuselämää tähän mennessä jopa 100 000 dollarilla.

Nicolette on tottunut merkkivaatteita pursuavaan vaatekaappiin, yksityiskuskeihin, kalliisiin personal trainereihin sekä rajattomaan luottokorttiin. Nyt Nicoletten kuukausirahaa on kuitenkin leikattu, eikä raha enää riitä kaikkeen luksukseen.

Tyttären mukaan pienentynyt rahamäärä saa hänet tuntemaan olonsa ”rahvaaksi”.

Teinille toivottiin avartavia kokemuksia

Twitterissä leimahti, kun Dr. Phil twiittasi ohjelmasta.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Lähettäkää tämä tyttö toisen tai kolmannen maailman valtioon. Kenties hän oppisi, ettei elämä olekaan niin helppoa. Asioiden eteen pitää tehdä töitä ja olla kiitollinen saamastaan.”

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Minun on vaikea uskoa, että äiti lopettaa toimintansa. Ohjelmaa oli kivuliasta katsoa. Haluaisin heittää tytön työleirille ja se on mukavin asia, jonka haluaisin tehdä.”

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

”Kymppitonni kuussa?! Maksaisin sillä asuntolainani, isovanhempieni hautakivet ja uuden auton! Tämä tyttö pitäisi lähettää ruokajonoon tai vanhainkotiin.”

"En lapsena kokenut koskaan, että minua rakastetaan"

Nina-äiti puolusti ohjelmassa höveliä rahankäyttöään yksinhuoltajuudella. Nicolette-tytär puolestaan näkee, että raha korvaa puuttuvaa äiti-tytär-suhdetta.

– Toisten äidit vievät lapsiaan paikkoihin, ostavat heille ruokaa ja kokkaavat heille. Minun pitää tehdä kaikki itse, ja siihen tarvitsen rahaa, Nicolette sanoo.

Hän lyö lisää löylyä syyttämällä äitiään suoraan.

– Loit ja kasvatit minut. Sinun olisi pitänyt toimia paremmin. En lapsena kokenut koskaan, että minua rakastetaan.

Äidin ja tyttären aika keskustella kasvatuksesta

Yahoo Newsin haastatteleman vanhemmuusasiantuntija, Sharon Silverin, mukaan teinitytön syyttely somessa on turhaa. Hän näkee monien muiden tapaan vian Nicoletten sijaan tämän äidissä. Moitteiden sijaan teinityttö tarvitsisi myötätuntoa.

– Tyttö on kasvatettu arvostamaan materiaa. Ei ole ihme, että hän on raivoissaan joutuessaan luopumaan asiasta, joka on merkinnyt hänelle rakkautta, Silver sanoo.

Hän kehottaa Dr. Philin tavoin äitiä ja tytärtä luomaan välilleen tunnesiteen taloudellisen riippuvuuden sijaan. Lisäksi kaksikon olisi aika puhua tytön kasvatuksesta avoimesti ja itsekritiikki muistaen.

***

15:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja