15-vuotiaalle tytölle vankeutta 12-vuotiaan pahoinpitelystä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan tytön viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 12-vuotiaan tytön pahoinpitelystä ja muista rikoksista.

Tapahtumat sattuivat Helsingin keskustassa marraskuun alussa. 15-vuotias ja 12-vuotias tunsivat toisensa etäisesti ja tapasivat Kampin McDonaldsilla. 15-vuotias oli vienyt kahden ystävänsä kanssa 12-vuotiaan ulos ravintolasta ja väittänyt nuoremman tytön pahoinpidelleen pikkuveljensä.

Tätä 12-vuotias ei ollut tehnyt, mutta hädissään myöntänyt sen. Käräjäoikeuden mukaan 12-vuotias ei ollut antanut mitään syytä kohdistaa itseensä väkivaltaa.

Pakotti nuolemaan kenkiä

15-vuotias oli Kampin koirapuistossa lyönyt nuorempaa ja potkaissut polvella kasvoihin. 15-vuotiaan ystävä oli lyönyt myös kahdesti. Sen jälkeen 15-vuotias oli retuttanut 12-vuotiaan takaisin Kamppiin, jossa hakkaaminen oli jatkunut.

Oikeus piti ihmisarvoa alentavana sitä, että 15-vuotias oli nuolettanut kenkänsä ja tunkenut 12-vuotiaan suuhun tupakantumpin käskien niellä sen.

Lisäksi 15-vuotias oli uhannut tappamisella, jos 12-vuotias kertoisi asiasta kenellekään ja jatkanut uhkauksia Irc-galleriassa. Illan tapahtumien aikana 12-vuotiaan omaisuus oli kadonnut.

Useita rikoksia

15-vuotias tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, ryöstöstä, pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Rangaistus oli viisi kuukautta vankeutta. Oikeus päätyi ehdolliseen rangaistukseen, koska 15-vuotiasta ei ollut aiemmin tuomittu vankeusrangaistuksiin. 15-vuotias joutuu myös maksamaan kivusta ja särystä, henkisistä kärsimyksistä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta yhteensä vajaan 6000 euron korvaukset.

15-vuotiaan ystävän todettiin syyllistyneen pahoinpitelyyn, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.Oikeus katsoi teon johtuneen harkitsemattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat