Mainos

15-vuotiaalle tytölle vankeutta 12-vuotiaan pahoinpitelystä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 15-vuotiaan tytön viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen 12-vuotiaan tytön pahoinpitelystä ja muista rikoksista.

Tapahtumat sattuivat Helsingin keskustassa marraskuun alussa. 15-vuotias ja 12-vuotias tunsivat toisensa etäisesti ja tapasivat Kampin McDonaldsilla. 15-vuotias oli vienyt kahden ystävänsä kanssa 12-vuotiaan ulos ravintolasta ja väittänyt nuoremman tytön pahoinpidelleen pikkuveljensä.

Tätä 12-vuotias ei ollut tehnyt, mutta hädissään myöntänyt sen. Käräjäoikeuden mukaan 12-vuotias ei ollut antanut mitään syytä kohdistaa itseensä väkivaltaa.

Pakotti nuolemaan kenkiä

15-vuotias oli Kampin koirapuistossa lyönyt nuorempaa ja potkaissut polvella kasvoihin. 15-vuotiaan ystävä oli lyönyt myös kahdesti. Sen jälkeen 15-vuotias oli retuttanut 12-vuotiaan takaisin Kamppiin, jossa hakkaaminen oli jatkunut.

Oikeus piti ihmisarvoa alentavana sitä, että 15-vuotias oli nuolettanut kenkänsä ja tunkenut 12-vuotiaan suuhun tupakantumpin käskien niellä sen.

Lisäksi 15-vuotias oli uhannut tappamisella, jos 12-vuotias kertoisi asiasta kenellekään ja jatkanut uhkauksia Irc-galleriassa. Illan tapahtumien aikana 12-vuotiaan omaisuus oli kadonnut.

Useita rikoksia

15-vuotias tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä, vapaudenriistosta, ryöstöstä, pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Rangaistus oli viisi kuukautta vankeutta. Oikeus päätyi ehdolliseen rangaistukseen, koska 15-vuotiasta ei ollut aiemmin tuomittu vankeusrangaistuksiin. 15-vuotias joutuu myös maksamaan kivusta ja särystä, henkisistä kärsimyksistä ja tilapäisestä psyykkisestä haitasta yhteensä vajaan 6000 euron korvaukset.

15-vuotiaan ystävän todettiin syyllistyneen pahoinpitelyyn, mutta hänet jätettiin rangaistukseen tuomitsematta.Oikeus katsoi teon johtuneen harkitsemattomuudesta ja ymmärtämättömyydestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.