15 ukrainalaisseuran jäsentä myrkytyksen kourissa – putoaminen Mestarien liigasta johti skandaalinkäryisiin syytöksiin

Ukrainalaisjournalisti Volodymyr Zverov on esittänyt hälyttäviä syytöksiä jalkapalloseura Dnipro-1:n putoamisen taustalla. Joukkoruokamyrkytyksestä kärsinyt ukrainalaisseura karsiutui Mestarien liigan toisen kierroksen karsintaparissaan kreikkalaisseura Panathinaikosia vastaan tiistai-iltana. Yhteensä 15 Dnipron joukkueen jäsentä oli epidemian kourissa.

Dnipro jäi toisessa osaottelussa 2-2-tasatulokseen ja putosi yhteismaalein 5–3.

– Kahdeksan pelaajaa ja seitsemän joukkueen henkilökunnan jäsentä saivat ruokamyrkytyksen samaan aikaan. He olivat koko yön ylhäällä. Osa heistä voi niin huonosti pukukopissa, että he joutuivat lopettamaan ottelun kesken puoliajalla, Dnipron päävalmentaja Oleksandr Kucher kertoi tiistain karsintaottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Profutbol Digital -medialle kirjoittava Zverov kyseenalaisti Dnipron pelaajiin iskeneen vitsauksen ja väitti kreikkalaisten oliiviöljyssä olleen epäpuhdasta vettä. Ukrainalaiseurassa tutkitaan tällä hetkellä olosuhteita ruokamyrkytyksen taustalla.

– Moni oireilleista ei syönyt hotellilla Ateenassa. He joivat vain vettä ja söivät banaaneja, joita isännöijät tarjosivat heille pukukopissa, Zverov syytteli Telegramissa.

Panathinaikos on kiistänyt, ettei seura ole vastuussa mistään ukrainalaisten Ateenassa kohtaamista ongelmista.

– Tämä on vain yhden toimittajan tiedon pohjalla. Seurallamme ei ole mitään tekemistä näiden ongelmien kanssa, Panathinaikosin edustaja kertoi kreikkalaislehti Toviman mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat