Mainos

140 joukkuetta SM-kisoissa - Jalkapalloharrastuksen suosio kasvaa

1:49

Jalkapalloharrastajien määrä on kasvanut myös aikuisten keskuudessa. Mukana on entistä enemmän myös naisjoukkueita. Tänä viikonloppuna pallon käsittelytaitoja mitataan Helsingissä harrastejalkapallon SM-kisoissa.

Käynnissä on kymmenes Simo Syrjävaara cup. Noin 1500 pelaajaa, 140 joukkuetta, tavoittelee harrastejalkapallon Suomen mestaruutta. Valtaosalle pelaajista voitto ei ole tärkein tavoite, vaikka tosissaan pelataankin.

– Yksi sana riittää: jalkapallo. Se on vaan hienoa, ihanaa. Me on pelattu ihan pikkupojista asti yhdessä ja sitten tultu harrastefutiksen SM:iin mukaan ja se on vaan siistiä, perustelee Hannu Lindroos JYP-77 -joukkueesta.

"Ihan mahtava laji"

Kannustusjoukot ovat tärkeässä roolissa. Mukana ovat niin puolisot, lapset kuin mummotkin.

Joka vuosi mukana on enemmän naisjoukkueita. Monet ovat aloittaneet pelaamisen vasta aikuisiällä.

– Jalkapallossa kiehtoo se, että voi vielä vanhemmalla iällä oppia jotain niin vaikeata kuin jaloilla tekeminen ja vielä yhdessä toisten kanssa. Se on ihan mahtavaa, hehkuttaa Marika Hinkkanen IPS WITCH punainen -joukkueesta.

Joukkueilla omaperäisiä nimiä

Mielikuvitusta on käytetty runsaasti joukkueiden nimivalinnoissa. Kentällä nähtiin muun muassa Idän uhka, Musta tuntuu, Takasäkit ja Paikallinen helleaalto.

– Ihan hupimielellä täällä ollaan. Tämä ei ole ihan meidän laji, mutta yritetään parhaamme. Me ollaan enemmän salibandypelaajia, mutta kyllä tämäkin laji jotenkin luonnistuu, sanoo Riitta Lankinen FC Jooooo -joukkuueesta vaatimattomasti, vaikka edellinen ottelu päättyi reiluun voittoon.

Suomen Mestarit ratkeavat huomenna pelattavissa finaaleissa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.