140 000 seuraajan Eetu: Näillä vinkeillä pääset alkuun tubettamisessa

Vlogeja, eli päiväkirjoja videomuodossa lataavalla Eetu Pesosella on eeddspeaks-nimisellä YouTube-kanavallaan lähes 150 000 tilaajaa. Suomalaisvloggareista tilaajamäärissä edellä on vain Sara "Smoukahontas" Forsberg. Tässä Eetun viisi kultaista vinkkiä aloitteleville vloggareille.

1) Älä apinoi, tee mikä sinua kiinnostaa

– Älä rupea tekemään mitään vaan koska muutkin tekee ja se on tosi suosittua. Tärkeintä on tehdä sellaista, mistä itse nauttii ja sellaisesta aiheesta mikä sinua oikeasti kiinnostaa. Oli se sitten koosteita mökkireissuista, ulkomaanmatkoista tai omista harrastuksista, auton rassaamisesta, pelaamisesta tai tee se itse -vinkkivideoista.

2) Harjoittele ennen julkaisua

– Sinulla ei ole mikään kiire lähteä tavoittelemaan maailmanherruutta YouTubessa. Jos haluat alkaa tehdä sisältöä, tee se itsellesi ja harjoittele ensin. Mieti se niin, ettei sinun tarvitse ikinä poistaa sitä videota, jos se alkaa nolottaa sinua, jos video on jollain tavalla kiusallinen.

3) Kysyntä ei kohtaa tarjontaa

– Kannattaa olla kärsivällinen, koska YouTubessa on liikatarjontaa, moni kanava jää pimentoon. Moni lopettaa, koska he turhautuu siihen, että työ menee hukkaan eikä kukaan löydä niitä. Se vaatii ihmeitä ja töitä, että saavutat ihmisiä, kanava tunnistetaan ja tiedetään. Ei välttämättä mene niin, että jos joku juttu on hyvä mielestäsi, kaikki muutkin tykkää tästä.

4) Tutustu kanssavlogaajiin

– Kannattaa olla aktiivinen verkostoitumisprosessissa, olla yhteydessä muihin tubettajiin ja heidän kanssaan mahdollisesti puuhata videoita, siinä voi saada omaa nimeään esille.

5) Vlogaajan ei tarvitse olla teknologiaguru

– Videoiden alussa ei tarvitse olla 10-15 sekunnin musiikkipauhaamista introna eikä videon lopussa outroa, mennään tekijän ehdoilla. Ihmiset tyytyvät hyvin vähään. Käytännössä kaikilla on pääsy ilmaisiin editointiohjelmiin, kuten esimerkiksi Windowsin elokuvatyökalu, jonka saa ladattua netistä. Voi tehdä videoita, joihin on visuaalisesti panostettu todella paljon tai videoita, joissa on hyvin simppeleitä leikkauksia. Käytännössä turhat pitkät ajatuskatkokset, oudot äänet tai muuten vain videon kontekstistä irralliset toteamukset sinne väliin, niin ne voi pätkäistä pois.

Lue myös:

    Uusimmat