13-vuotias poika löysi palaneesta autosta ruumiin – poliisi tutkii murhana

Lappeenrannassa Lauritsalan venesatamasta löytyi tiistaina ruumis palaneesta henkilöautosta.

Poliisin mukaan auto oli palanut varhain tiistaiaamuna. Autossa olleen vainajan löysi myöhemmin palopaikalle mennyt 13-vuotias poika.

– Poliisipartio kävi siellä pelastuslaitoksen kanssa kolmen jälkeen aamuyöllä. Poika löysi ruumiin hieman ennen puolta kuutta iltapäivällä, tutkinnanjohtaja Teemu Liikkanen sanoo.

Hän ei ota tarkemmin kantaa siihen, miksi poliisi ei löytänyt ruumista ensimmäisellä käyntikerralla, koska ei ollut itse paikalla eikä tiedä olosuhteita.

Ruumis pahoin palanut

Eilen silminnäkijät kertoivat Etelä-Saimaan haastattelussa, että ruumis oli helposti nähtävillä.

– On ihmeellistä, miten aamulla käyneet poliisi ja palokunta ovat voineet olla huomaamatta ruumista, silminnäkijä kertoi lehdelle.

Ruumis oli palanut pahoin eikä vainajaa ole pystytty vielä täydellä varmuudella tunnistamaan.

Poliisin esitutkinnassa ja autosta löytyneelle vainajalle suoritetussa oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella asiassa on syytä epäillä vakavaa väkivaltarikosta. Poliisi tutkii tapausta murhana.

Neljä otettiin kiinni

Poliisi on päässyt omien tutkimuksiensa kautta epäiltyjen jäljille ja saanut käsityksen tapahtumien kulusta.

Poliisi otti eilen tapauksen johdosta kiinni neljä lappeenrantalaista henkilöä. Epäillyistä yksi on nainen ja kolme miestä.

Epäillyt otettiin kiinni Lappeenrannassa ja Joensuussa. Kaikki kiinniotetut on nyt pidätetty.

Poliisi ei tässä vaiheessa tutkintaa epäile tapauksen liittyvän millään tavoin Lappeenrannassa aikaisemmin tapahtuneisiin väkivaltarikoksiin. Tässä vaiheessa esitutkintaa poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Lue myös:

    Uusimmat