Mainos

13-vuotiaan tytön väitteistä kohu – syytti kolmea maahanmuuttajaa raiskauksesta Berliinissä

Saksassa on noussut kansainvälinen kohu 13-vuotiaan venäläissaksalaisen tytön väitteistä. Poliisin ja syyttäjäviranomaisten mukaan tytön tarina maahanmuuttajamiesten tekemästä raiskauksesta ei pidä paikkaansa.

Liza-nimellä tunnettu tyttö oli kertonut joutuneensa aiemmin tässä kuussa siepatuksi ja kolmen maahanmuuttajamiehen raiskaamaksi. Berliiniläissyyttäjät kertoivat tänään selvittäneensä, että tyttö oli viettänyt kyseisen yön ystävänsä luona.

– Tytön rikkoutuneesta matkapuhelimesta löytyneiden tietojen perusteella pääsimme nuoren, 19-vuotiaan saksalaismiehen jäljille, syyttäjänvirastoa edustava Martin Steltner kommentoi.

– Tyttö oli halunnut piileskellä hänen luonaan, koska hänellä oli ongelmia koulussa.

Lavrovilta rajuja syytteitä tapauksesta

Tapaus nostatti Saksan ja Venäjän välille kiistan, jossa Venäjä syytti saksalaisviranomaisia tapauksen peittelystä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi tiedon tapauksesta tulleen Moskovaan ”ei virallisia saksalaiskanavia pitkin, vaan venäläisyhteisön kautta ja myöhemmin perheen asianajajalta”.

Tiistaina Lavrov tuki tytön väitteitä sanomalla, että tämä oli aivan varmasti kadonnut vastoin tahtoaan ja tapauksen yksityiskohdat oli haluttu salata.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier syytti keskiviikkona Lavrovia siitä, että tämä yritti hyväksikäyttää tapausta lietsoakseen jo ennestään kuumana käynyttä väittelyä maahanmuuttajista.

Tapaus on lisännyt jännitteitä Saksan ja Venäjän välillä sekä Syyrian konfliktia että Euroopan Unionin pakotteita koskien.

Saksan poliisi tuli jo viime viikolla siihen tulokseen, etteivät tytön väitteet pidä paikkaansa. Poliisi välitti tapauksen tästä huolimatta syyttäjänvirastolle.

Syyttäjänviraston mukaan ei ole todisteita, että tyttö olisi pakotettu harrastamaan seksiä. Virasto avasi tapauksessa kuitenkin tutkinnan, jossa yhtä miestä epäillään alaikäiseen sekaantumisesta (suostumuksellisen seksin ikäraja on Saksassa 14 vuotta.).

Tänään syyttäjä kertoi, että tytön epäillään harrastaneen seksiä kahden noin 20-vuotiaan miehen kanssa. Molempia miehiä epäillään alaikäisen hyväksikäytöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.