Koululainen piirsi sotaa kritisoivan kuvan Venäjällä – nyt isää uhkaa kolmen vuoden vankeus

Riippumaton uutissivusto Meduza kertoo, että venäläismiestä uhkaa vankeustuomio hänen lapsensa tekemästä piirroksesta käynnistyneen vyyhdin takia.

Tapahtumat saivat alkunsa viime huhtikuussa, kun kuudesluokkalaisten taideopettaja pyysi oppilaitaan piirtämään Venäjän armeijaa tukevan piirroksen.

Yksi oppilaista, Masha, päätti kuitenkin piirtää sen sijaan sotaa vastustavan teoksen, ja koulun johtopäätös tilanteesta oli soittaa poliisille.

Mashan piirroksessa Venäjän lippuun oli kirjoitettu sanat "ei sodalle" sekä Ukrainan lippu, jossa luki: "Kunnia Ukrainalle". Piirroksessa Venäjän puolelta lentää ohjuksia kohti naista ja hänen lastansa, jotka ovat Ukrainan puolella.

Koulu soitti poliisit

Tapauksen myötä koulu päätti soittaa paikalle poliisit, joita Masha kertoo itse huijanneensa antamalla heille väärän henkilöllisyyden. Koska tapaus säikäytti tytön, isä päätti tulla tyttöään vastaan koulupäivän päätteeksi seuraavana päivänä.

Koulun johtaja päätti soittaa paikalle poliisit, jotka tulivat koululle lastensuojelun kanssa. Sekä isä että lapsi päätyivät paikallisen poliisipäällikön juttusille.

Isän kuulustelujen päätteeksi häntä syytettiin Venäjän armeijan mustamaalaamisesta perustuen kommentteihin, joita isä oli kirjoittanut sosiaaliseen mediaan. Hän sai tapauksesta sakot.

Seuraavana päivänä isä sai kuulla, että FSB oli vienyt hänen lapsensa kesken koulupäivän. Tapauksen jälkeen tytär lakkasi käymästä koulussa.

Video 9.5.2022: Venäjän televisiokanaville ilmestyi sotaa vastustavia viestejä kesken voitonpäivän juhlinnan: "Teillä on verta käsissänne". Katso video alta:

Venäjän televisiokanaville ilmestyi sotaa vastustavia viestejä kesken voitonpäivän juhlinnan:"Teillä on verta käsissänne" 0:49

Kolme vuotta vankeutta uhkaa

Uuden vuoden aattoa edeltävänä päivänä poliisit ilmaantuivat perheen ovelle kotietsintäluvan kanssa.

Isän mukaan poliisit tonkivat perheen kodin läpikotaisin ja veivät perheen säästöt sekä Mashan sodanvastaisen piirroksen mennessään. Sen jälkeen Masha vietiin turvakotiin ja isä FSB:n toimistolle kuultavaksi.

Isä sanoo tulleensa toimistolla poliisien pahoinpitelemäksi. Toimistolla FSB:n virkailijat näyttivät hänelle myös sodanvastaisen viestin, jonka hänen tyttärensä oli kirjoittanut VKontakteen.

Vielä samana päivänä hän sai syytteet armeijan mustamaalaamisesta. Hänen mukaansa syyte on törkeä, koska hänet oli tuomittu samasta rikoksesta alle vuotta aiemmin.

Isää uhkaa jopa kolmen vuoden vankeustuomio. Hänen suurin huolensa on, että mikäli hänet tuomitaan vankeusrangaistukseen, hänen tyttärensä voi joutua takaisin valtion laitokseen. Isän asianajajan mukaan on mahdollista, että yksinhuoltajuuden vuoksi hän välttää vankeuden.

Lue myös:

    Uusimmat