Mainos

13 asiaa, jotka kertovat, ettet elä täysillä – muuta nämä, ennen kuin on liian myöhäistä

1:28

Nämä asiat kertovat, että pelkäät muutosta, etkä uskalla elää täysillä.

 1. Takerrut asioihin. Syvällä sisimmässäsi tiedät, että niistä kannattaisi luopua, muttet uskalla päästää irti. Roikut suhteessa ja työpaikassa, joka ei anna mitään.
 2. Stressaat ja alat esittää vaatimuksia. Yrität pakottaa asiat menemään tietyllä tavalla ja tunnet, että maailma on "sen verran velkaa" sinulle. Mietit, miksi näin käy aina "juuri sinulle".
 3. Riitelet itsesi kanssa. Osa sinusta haluaa jäädä, osa lähteä. Syyttelet itseäsi ja mietit, miten tyhmä oletkaan, jos teet tai et tee asiaa X, kuvaa Thought Catalog -sivuston Peace Ofuré.
 4. Kyttäät puhelintasi päivän jokainen sekunti. Puhelimen vilkaisu saa aikaan hetkellisen hyvänolontunteen, muttei aidosti anna mitään. Kysy itseltäsi, onko todennäköistä, että sait juuri viestin tai notifikaation, vai tarkistatko puhelinta tavan vuoksi? Miksi puhelin viekoittelee sinua; mistä sisäisestä tarpeesta se kertoo?
 5. Et saa unta. Heräät öisin pohtimaan sitä, mitä oikeastaan teet elämälläsi.
 6. Odotat taukoa koko päivän, mutta samalla mietit joka ilta, mihin kaikki aikasi kuluu. Aika on kuin rahaa: sitä toivoisi lisää, mutta koskaan sitä ei ole tarpeeksi, Thought Catalog -sivuston Declan Wilson kuvaa. Jos heti herätessäsi alat laskea, koska työpäivä on ohi, etkä jaksa odottaa lounastaukoa, jokin on vialla.
 7. Työnnät ihmiset pois: siskon tai työkaverin jokainen ele ärsyttää, ja toivot, että he katoaisivat maan päältä. Haluat ymmärrystä, mutta samalla kaverisi ottavat sinua aivoon turhanpäiväisillä valituksillaan – syvällä sisälläsi tunnet, että sinun elämäsi on paljon vaikeampaa kuin heidän... Ymmärrä, että paha olosi johtuu tilanteesta, ei ihmisistä. Jos sanot ajatuksesi ääneen, voit loukata muita tavalla, jota ei voi korjata.
 8. Ostat ja kulutat onnea. Hyvä tv-sarja tai verkkoshoppailu pieninä annoksina tuo onnea ja antaa ideoita. On kuitenkin tärkeää käyttää aikaansa myös luomiseen, niin, ettei kuluttaminen ole elämän pääasia. Mieti, montako ideaa sinulle päivän aikana syötetään, ja montako kehität itse.
 9. Kylvet huolessa, mutta et kykene tekemään asialle mitään. Jokainen vastoinkäyminen tuntuu liian suurelta, uravalinnat ja vaatevalinnat molemmat mahdottomilta: vihaat päätöksiä ja välttelet niitä, mikä puolestaan johtaa siihen, että muut päättävät puolestasi – ja sinä vihaat sitäkin. Jos stressisi johtuu päättämättömyydestä, teet lopulta päätöksen silkasta uupumuksesta.
 10. Et ole ottanut vastaan yhtäkään haastetta ainakaan puoleen vuoteen. Et käynyt treenaamassa, hakenut töitä tai ladannut Tinderiä puhelimeesi, koska haluat pysyä turvassa mukavuusalueellasi.
 11. Muistelet kaiholla menneitä. Kun edessä on vaikea muutos, mieli palaa hetkiin, joina asiat olivat "hyvin". Saatat tuntea pilanneesi kaiken, vaikka se ei ole totta – noissa nostalgian kultaamissa hetkissäkin oli ongelmansa, et vain muista niitä juuri nyt.
 12. Olet joka ilta uupunut, vaikket ole tehnyt mitään. Makaat television edessä toipuaksesi päivästä, jossa ei oikeastaan ollut mitään sisältöä. Toistat samaa kaavaa uudelleen ja uudeleen.
 13. Et kestä olla tässä hetkessä, vaan toivot kaiken olevan jo ohi. Mielessäsi joko kelaat edelleen tekemiäsi valintoja uudelleen, tai sitten unelmoit tulevaisuudesta, jossa tämä hetki on ohi.


***

0:57

1:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.