120 asukkaan italialaiskylässä järkyttävä määrä ylinopeuksia: Kahdessa viikossa kärähti liki 60 000 kaaharia

Pienen italialaiskylän asukkaat valittivat, että sen kaduilla ajetaan ylinopeutta. Pormestari asennutti kylään yhden nopeusvalvontakameran, muttei varmasti osannut ennakoida ongelman laajuutta.

Pieve di Tecon pormestari Alessandro Alessandri asennutti kylän asukkaiden toiveesta nopeusvalvontakameran, jolla he olettivat saavansa muutaman kaahailijan kiinni. Kahden viikon kokeilun aikana valvontakamera raportoi kuitenkin täysin älyttömän määrän ylinopeuksia.

Sakottamalla tienaisi maltaita

Sata ylinopeutta kahdessa viikossa olisi jo aika paljon, tuhatkin olisi vielä jotenkin käsitettävissä, mutta 56 568 kaahailijaa on jo täysin naurettava määrä. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään miljoonan asukkaan suurkaupunki, vaan Pieve di Tecon kylässä asuu noin 120 ihmistä.

Kylä pystyisi tienaamaan pienen omaisuuden sakottamalla kaikkia nopeusvalvonnassa kärähtäneitä, mutta sakottaminen ei ole pormestarin aikomus. Hän toivoo valvontakameran toimivan lähinnä pelotteena autoilijoille, sillä on huolissaan kylän asukkaiden turvallisuudesta.

Suomeen uusia peltipoliiseja – näin ne toimivat. Artikkeli jatkuu videon alla.

1:34

Lähes puolet ajoi ylinopeutta

Nopeusrajoitus kylän pääväylällä on 50 kilometriä tunnissa, mutta korkein nopeus, mikä kyseiseltä tieltä mitattiin, oli jopa 135 kilometriä tunnissa. Tusina muitakin ihmisiä ajoi yli sadan kilometrin tuntivauhtia. Arvioiden mukaan lähes puolet kylän läpi ajavista kuljettajista ajaa ylinopeutta.

Vaikka 56 568 kaahailijan määrä tuntuu epätodelliselta 120 ihmisen kylässä, asiaa selittää pormestarin mukaan se, että kylän pääväylä on suosittu reitti niille, jotka haluavat välttää nopeushidasteet, kamerat sekä tietullit.

Lähde: CarScoops

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja