Mainos

12-vuotias tytär yritti turhaan estää isää kuristamasta äitiään

58-vuotias virolainen mies sai syytteen vaimonsa murhasta. Syytteen mukaan mies kuristi 49-vuotiaan virolaisen aviopuolisonsa Vuosaaressa kesäkuun lopussa.

Mies kiisti Helsingin käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä murhan, mutta myönsi tapon.

Teko tapahtui asunnossa Vuosaaren Kastellinpolulla. Illan mittaan oli ollut riitaa. Perheen isä ja äiti olivat lukitussa makuuhuoneessa, kun 12-vuotias tytär ja tämän vanhempi sisar oli kuullut meteliä.

Syyttäjän mukaan tytär oli yrittänyt avata makuuhuoneen oven lukon saksilla kiertämällä, mutta mies oli estänyt auttamisen kolmasti ja jatkoi kuristamista. Mies oli sanonut, että vanhemmat haluavat nukkua.

12-vuotias ja hänen sisarensa olivat soittaneet poliisit.

Poliisit ja ambulanssimiehistö onnistuivat elvyttämään naisen pysähtyneen sydämen, mutta tämä kuoli sairaalassa muutaman päivän kuluttua.

Isokokoinen, kalju syytetty istui salissa hartiat lysyssä. Oikeussaliin oli tuotu sermi, jotta omaisten ei tarvitsisi nähdä syytettyä. Alaikäiset lapset eivät olleet paikalla.

Myönsi tapon

Perhe oli asunut Suomessa vuodesta 2007.

Syyttäjän mukaan nainen oli ottamassa miehestä avioeroa ja mies oli jo aiemmin uhannut tappavansa naisen. 49-vuotiaalla naisella oli uusi miesystävä.

Syytetty myönsi tappaneensa vaimonsa, mutta kiisti murhan.

58-vuotias ei muista teosta mitään. Hän ei ollut erityisen humalassa. 58-vuotias oli juonut muutaman oluen.

- Syytetty ei pysty ottamaan kantaa tapahtumiin. Hän kärsii totaalisesta muistinmenetyksestä, asianajaja Kari Hämeen-Anttila.

Syyttäjä kuvasi tekoa erityisen raa’aksi ja julmaksi ja tappaminen oli sinnikästä. Puolustus oli tästä eri mieltä ja katsoi teon tapoksi.

Miehellä ei ole ainakaan Suomessa aiempia vankeusrangaistuksia.

Puolustus aikoo vaatia jutussa mielentilatutkimusta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.