Mainos

12-vuotias poika poimi raketin pään maasta – räjähti käsiin

Pääkaupunkiseudulla aiheutui eilen seitsemän ilotulitteiden aiheuttamaa silmävammaa. Helsingin seudun yliopistollisen keskussairaalan silmätautien klinikan mukaan uusi vuosi oli vilkkaudeltaan edellisen vuoden kaltainen, mutta vammat olivat vakavampia.

Tähän mennessä klinikalla on hoidettu seitsemän ilotulitteista vammautunutta potilasta. Myös viime vuonna hoidettavia oli Helsingissä seitsemän. Sen sijaan edeltävänä vuonna vammautuneita oli pääkaupunkiseudulla vain yksi.

Silmäklinikan mukaan edistystä on kuitenkin se, että vain yksi vammautuneista on lapsi ja vain yksi katsoja. Kuudesta ilotulitteen sytyttäneestä kukaan ei käyttänyt suojalaseja, ja moni myös jätti noudattamatta muita turvasäännöksiä. Kahdella oli silmälasit, jotka kuitenkin rikkoutuivat. Poikkeuksellisen moni, eli neljä vammautuneista tulitti päihtyneenä. 

Vammoista kuusi tuli ilotulitteista ja yksi padoista. Padasta tullut vamma aiheutui tuotevian takia, sillä pata räjähti heti sytyttäessä. Myös kaksi muuta vammautui tänä vuonna, koska ilotulite räjähti välittömästi sytytettäessä. Kaksi vammaa tuli normaalisti toimineista tulitteista, jotka osuivat ihmisiin – yksi sytyttäjään ja yksi katsojaan. Yhtä tulitteen kappaletta luultiin suutariksi.

Kaikki pääsivät sairaalasta kotiin

Vammautuneista 28-vuotias, 34-vuotias ja 39-vuotias mies saivat haavoja kasvoihinsa sekä silmän vaikean ruhjevamman ja silmänsisäisen verenvuodon. Yhdellä heistä toinenkin silmä vammautui vakavasti, ja toinen sai luisen silmäkuopan sekä kasvojen luiden murtumia.

26-vuotias mies sai keskivaikean silmäruhjeen ja lieviä vammoja toiseen silmään sekä nenään sytytettyään tulitteen kädessä. Toinen keskivaikea ruhje syntyi, kun 53-vuotias mies työnsi turvaan roomalaisen kynttilän sytyttäneen lapsen, jolloin sai itse osuman. 28-vuotias mies sai silmän pintavamman padan lauettua ennenaikaisesti. Hänen hiukset, parta sekä vaatteensa syttyivät tuleen.

Yksi vammautuneista oli 12-vuotias poika, joka sai lieviä pintavammoja poimittuaan maasta räjähtämättömältä näyttäneen raketin pään, joka räjähti käsien lähellä aiheuttaen niihin palovammoja ja syviä haavoja.

Kukaan haavoittuneista ei joutunut jäämään silmäklinikkaan seurattavaksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.