Mainos

12-vuotias nälkälakkoilija on kuoleman kielissä Naurun saarella – iranilainen pakolaispoika ei ole syönyt tai juonut 19 päivään

4:32

Naurun saarella nälkälakossa oleva 12-vuotias pakolaispoika on vaarassa kuolla, kertovat saaren lääkintäviranomaiset.

Kaksi viikkoa nälkälakossa ollut poika on kuolemanvaarassa, mutta yritykset hänen kuljettamiseksi Australiaan sairaalaan ovat kariutuneet.

Saarella on ollut useampia vastaavia tapauksia. Yksi esimerkki on 14-vuotias poika, joka kärsi vakavasta lihaskadosta, jonka vuoksi hän on todennäköisesti menettänyt kyvyn kävellä normaalisti.

– Kaikki saarella tietävät, miten vakavasta tilanteesta on kyse. Olemme sanoneet jo kuukausien ajan, että lapsia tulee vielä kuolemaan näissä olosuhteissa, lääkintäviranomainen kommentoi The Guardian -lehdelle.

Tiedot pojan nälkälakon kestosta ovat vaihdelleet, mutta eräiden mediatietojen mukaan poika on kieltäytynyt syömästä ja juomasta jo 19 päivän ajan.

Nälkälakkoilija on pakolainen Iranista

CNN:n mukaan Australian hallinto on siirtänyt jo vuosien ajan satoja pakolaisia ja turvapaikanhakijoita Naurun saarelle. Maa käännyttää saarelle meriteitse saapuvia turvapaikanhakijoita.

Myös 12-vuotias nälkälakkoilija on Guardianin mukaan taustaltaan iranilainen pakolainen, jonka perhe päätettiin aiemmin olla siirtämättä Yhdysvaltoihin.

Poika on tällä hetkellä rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena, jotta hänelle voidaan antaa nestettä suonensisäisesti pojan elossa pitämiseksi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja