12.7. Jättiravut

Lämmin rapu-perunasalaatti

  • 200 g jättiravunpyrstöjä
  • 200 g keitettyjä perunoita
  • 1 limen mehu
  • 2 tillinoksaa
  • ½ dl öljyä
  • jääsalaattia
  • tammenlehväsalaattia
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa
  • pippuria

Halkaise ravunpyrstöt pitkittäin ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Purista limesitruunan mehu palasten päälle ja leikkaa joukkoon tilliä. Kaada öljy joukkoon ja sekoita varovaisesti niin, että perunat pysyvät eheinä. Revi salaateista paloja kulhoon ja mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella balsamiviinietikkaa. Aseta keko salaattia lautaselle ja paista perunoita ja ravunpyrstöjä nopeasti. Nosta ne kuumana salaatin päälle ja tarjoa heti vaalean leivän kanssa.

Tuliset jättirapuvartaat ja kookosrisottoa

  • 300 g jättiravun pyrstöjä
  • 1 tuore chili
  • 1 dl öljyä
  • 3 dl riisiä
  • 1 prk kookosmaitoa
  • 1 limen mehu
  • 50 g cashewpähkinöitä
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 4 dl vettä
  • korianteria

Sulata ravunpyrstöt hitaasti jääkaapissa ja marinoi ne leikatulla chilillä ja öljyllä. Anna maustua ainakin puoli tuntia. Pujota marinoituneet pyrstöt varrastikkuihin ja jätä ne sivuun odottamaan risoton valmistumista. Kuumenna pannulla öljyä ja freesaa siinä riisi ja cashewpähkinät. Kaada riisin päälle kookosmaito, osterikastike ja limen mehu ja anna hautua muutama minuutti. Lisää pari desiä vettä. Hauduta jälleen ja lisää sitten loppu vesi. Kun risotto on valmis, leikkaa siihen korianteria tai jotakin muuta yrttiä. Grillaa rapuvartaat vasta kun risotto on valmista ja tarjoa ruoka heti.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat