11 tärkeää asiaa, jotka jokainen olisi toivonut kuulleensa parikymppisenä

Nämä 11 asiaa moni olisi halunnut kuulla nuorempana.

Kunpa joku olisi kertonut nämä asiat, kun olin parikymppinen, toteaa medium.com-sivuston Nic Haralambous. Hän täytti juuri 30, ja listasi sen kunniaksi 11 asiaa, jotka olisi halunnut kuulla nuorempana.

1. Matkustele

Sinulla on hyvin vähän velvollisuuksia, joten mene, mene nyt! Kun olet yli 30, alat haluta eri asioita: parempia hotelleja (ei telttaa), parempia ravintoloita (ei purkkiananasta). Matkusta outoihin, hauskoihin ja epätodennäköisiin paikkoihin.

Ja hei, ehdit nauttia pakettimatkoista eläkkeellä.

2. Rakenna asioita

Älä keskity liikaa siihen, mitä muut unelmoivat ja visioivat. Käytä aikaa ja selvitä, mitä haluat omalta elämältäsi.

3. Lue

Lue joka päivä. Lue kaikkea, mitä voit. Älä lue vain sitä, mistä jo tiedät jotakin.

4. Lopeta television katselu

Lopeta se nyt. Heti. Televisio ei tee sinulle hyvää eikä sinusta tule sen vuoksi parempaa ihmistä.

5. Ura

Älä mene uraputkeen vain siksi, koska pitäisi.

6. Luota

On totta, että osa kohtaamistasi ihmisistä ei halua sinulle hyvää. Älä kuitenkaan sairaalloisesti epäile kaikkea. Luota ihmisiin, kunnes he antavat sinulle syyn olla luottamatta heihin.

7. Ihmiset

Ihmiset ovat paras ja pahin asia, joka sinulle tapahtuu. Jotkut auttavat sinua matkallasi ja vauhdittavat sitä. Osa astuu päällesi, jotta pääsisi itse korkeammalle. Osa on vain ok, osa keskivertoa; suuri osa on uskomattomia tyyppejä.

8. Aika

Arvosta aikaa. Älä haaskaa sitä epäluotettaviin ihmisiin (katso edellinen kohta), tai ihmisiin, jotka eivät anna sinulle mitään. Arvosta myös muiden ihmisten aikaa: älä myöhästele.

9. Epäonnistu

Epäonnistu paljon, usein. Epäonnistu rakkaudessa, seksissä, sosiaalisissa tilanteissa, ystäviesi kanssa. Epäonnistu töissä, bisneksissä. Jos epäonnistut oppimatta siitä mitään, olet vain epäonnistunut; jos samalla opit jotain, olet kasvanut.

10. Menesty

Elämässäsi ei tule vastaan pistettä, jossa olet täysin menestynyt. Pääse yli tästä. Katso kohdat 2 ja 9.

11. Kärsivällisyys

Ole kärsivällinen: mitään tärkeää ei sutaista kasaan hetkessä. Suunnittele vuosikymmeniä, ajattele vuosia, työskentele kuukausia ja elä joka päivä.

Muista, että aina voi oppia uutta! Katso arjen niksit videoilta:

Lähde: Medium.com

Lue myös:

    Uusimmat